Сенцов дав свідчення Гаазькому трибуналу - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцов дав свідчення Гаазькому трибуналу - перші подробиці

Сенцов дав свідчення Гаазькому трибуналу - перші подробиці
Джерело:  Hromadske

Колишній бранець Кремля, український режисер Олег Сенцов розповів, що він давав свідчення Гаазькому трибуналу. Однак давав їх він проти дій ФСБ, передає ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

Сенцов каже, що свідчення він дав своєму адвокату, коли потрапив до слідчого ізолятора "Лефортово". А згодом заяву про тортури він зробив і у російському суді.

"Так. Я прийшов, свідчення дав, тому що це на ФСБ свідчення, на їхні дії, для Гаазького трибуналу. Зло має бути покарано", – наголосив український режисер.

Сенцов зазначив, що йдеться про співробітників ФСБ, а саме про московську групу, яка приїхала до Криму спеціально за завданням. За його словами, серед російських спецпризначенців були ще й декілька працівників СБУ, які перейшли на бік окупантів, – "вислужувались, щоб їх взяли на нову службу".

Як відомо, Олег Сенцов повернувся до України 7 вересня у межах обміну полоненими з Росією за схемою "35 на 35". Разом з ним прибули ще 10 інших політв’язнів і 24 моряки , яких Кремль у листопаді 2018 року після атаки захопив поблизу Керченського протоки на Азові.

Як повідомляв ONLINE.UA, владу Австралії розізлило те, що фігуранта справи про катастрофу МН17 Володимира Цемаха було видано РФ в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?