Звільнення бойовика Цемаха - Євросоюз вже відреагував
Категорія
Світ
Дата публікації

Звільнення бойовика Цемаха - Євросоюз вже відреагував

Звільнення бойовика Цемаха - Євросоюз вже відреагував
Джерело:  online.ua

Депутатка Європейського парламенту від Нідерландів Каті Пірі назвала "тривожним" звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DW".

"Звільнення підозрюваного, якого прагне допитати міжнародна слідча група (яка розслідує збиття літака Boeing рейсу MH17 влітку 2014 року в небі над Донбасом. - ред.), викликає тривогу", - заявила Пірі.

Вона також додала, що їй невідомо про будь-які слідчі дії або допити Цемаха, які б здійснювали фахівці міжнародної слідчої групи.

 Як відомо, напередодні 40 євродепутатів, серед них і Каті Пірі, звернулися до президента України Володимира Зеленського з письмовим проханням не вносити Цемаха до списку осіб, котрі підлягають обміну полоненими з РФ. Автори листа вказували на важливість Цемаха для міжнародного слідства, що розслідує обставини катастрофи авіалайнера MH17.

Нагадаємо, 5 вересня судді Апеляційного суду міста Києва відпустили Цемаха під особисте зобов'язання. Прокуратура вимагала залишити підозрюваного під арештом, заявляючи, що він може втекти.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль  затягує обмін полоненими саме  через наявність Цемаха в Україні. Російська влада хоче таким чином завдати удар по міжнародному розслідуванню катастрофи MH17, звільнивши бойовика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?