Сенцов пояснив, чому йому не сподобався фільм "Дюна" Дені Вільньова
Категорія
Культура
Дата публікації

Сенцов пояснив, чому йому не сподобався фільм "Дюна" Дені Вільньова

Сенцов пояснив, чому йому не сподобався фільм "Дюна" Дені Вільньова
Джерело:  online.ua

Відомий український режисер, сценарист, а також колишній бранець Кремля Олег Сенцов розкритикував фантастичний фільм "Дюна" після перегляду. За його словами, це дуже "якісний продукт, красивий та монументальний, але при цьому дуже повільний та поверхневий".

Джерело: Фейсбук-сторінка Олега Сенцова

Олег Сенцов розкритикував фільм "Дюна" Дені Вільньова

Український режисер зізнався, що є прихильником "Дюни", йому подобалися всі попередні роботи Вільньова, тому він чекав на новий фільм, як і всі віданні фанати всесвіту.

"Я старий прихильник Дюни. Книги, попередньої екранізації Лінча, ігор цього всесвіту. Мені дуже подобались попередні роботи Вільньова, і тому я чекав на цей фільм як багато хто, і він вже наперед мені подобався. У Венеції, де відбулась світова прем’єра Дюни був такий ажіотаж, що потратипи на сеанс виявилось нереальним. Я подивився цей фільм тільки два дня тому та з прикрістю маю визнати, що він мені не сподобався. Я розумію, що зі своєю думкою опинюсь в меншості, але ані два дня рефлексій, ні рецензії критиків не змусили мене змінити своє ставлення", - поясив Олег Сенцов.

За його словами, це насправді не поганий фільм, дуже якісний продукт, красивий та монументальний, однак повільний та поверхневий. Режисер звернув увагу на те, що багато глядачів очікували від цього матеріалу більшої щільності та глибини.

Ні, я розумію, що Дені Вільньов здійснив виробничий подвиг (великий бюджет – це і можливості, і тиск продюсеров), та що у порівнянні з безкінечним коміксним лушпинням від Марвела, його Дюна виглядає високоякісним авторським кіно. Але якщо порівнювати його з культовими фантастичними сагами, встати в один ряд з якими було амбіцією режисера, то тут порівняння буде зовсім не на його користь", - пише Сенцов.

Він також додав, що зависокі очікування доволі част псують сприйняття, однак це не головна проблема.

"Дюна занадто складна та потужна книга, приборкати яку так само важко, як підкорити могутнього Шаі-Хулуда", - підсумував експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?