Сенцов вперше розповів про умови в російській колонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцов вперше розповів про умови в російській колонії

Сенцов вперше розповів про умови в російській колонії
Джерело:  Укрінформ

Український політв’язень Олег Сенцов вперше розповів про жорсткі умови в російській колонії Лабитнангі. Режисер зазначив, що може користуватися телефоном раз на місяць, також він отримує газети із місячним запізненням. Слова українця цитує правозахисниця Тетяна Щур, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Загін приблизно такий же, як у Кольченка (двоярусні ліжка; близько 70-ти осіб, точної кількості Олег не називає), є кімната для прийому їжі з холодильником, столом і полицями для продуктів, електричним чайником. Є "червоний куток" із телевізором, який можна дивитися за розкладом", – розповіла Щур, посилаючись на листи Сенцова.

Вказано, що телефоном Сенцов може користуватися не частіше, ніж раз на місяць. Кількість дзвінків законом не обмежена, але існує велика черга на дзвінки. Газети режисеру приходять із запізненням приблизно на місяць. Але під тиском після скарг і розголосу в Європарламенті, вони до нього все ж таки доходять. Журналісти "Новой газеты" передплатили для Сенцова своє виданя на наступні півроку.

Правозахисниця уточнила, що останнього листа, який вона з Миколою Щуром отримала від Сенцова датовано 24-м грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Кремлі розізлилися через присудження премії Сахарова Сенцову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?