Сенцова і Кольченка викличуть до прокуратури: відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцова і Кольченка викличуть до прокуратури: відома причина

Сенцова і Кольченка викличуть до прокуратури: відома причина
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Прокуратур АР Крим планує викликати українських ексбранців Кремля Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Це необхідно для отримання їхніх свідчень щодо ув'язнення під час окупації Криму у 2014 році.

"Прокуратура Криму викликатиме для надання свідчень звільнених з полону українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка у справі про їх викрадення навесні 2014 року в окупованому Криму", - цитує виданням представницю установи Катерину Діденко.

Прес-секретарка пояснила, що початок процесуальних дій планується лише після повного обстеження визволених українців лікарями. Сенцов та Кольченко отримають статус потерпілих від агресії Москви.

Нагадаємо, обидва вони повернулися на батьківщину у складі групи з 35 українців. Це відбулося в рамках домовленостей з РФ про обмін в'язнями у форматі "35 на 35". Серед повернених в Україну - полонені моряки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сенцов зробив невеличку заяву одразу після приземлення та виходу з літака. За його словами, боротьба ще не завершена. Цей процес може закінчитися лише після визволення останнього українського громадянина в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?