Сербія погрожує ввести війська в Косово напередодні виборів
Категорія
Світ
Дата публікації

Сербія погрожує ввести війська в Косово напередодні виборів

Сербія погрожує ввести війська в Косово напередодні виборів
Джерело:  online.ua

Керівник Управління у справах Косова і Метохії в уряді Сербії Петар Петкович заявив про ймовірність введення військ на територію Косово напередодні виборів та у відповідь на розміщення підрозділів косовських спецпризначенців у сербських громадах.

Джерело: Facebook-сторінка  "Балканський оглядач"

Що відбувається на кордоні Сербії та Косово 

За словами Петковича, влада Косово здійснює незаконні та насильницькі дії, прагнучі встановити контроль над північними регіонами на кордоні із Сербією та у Метохії.

За нашими даними, понад 300-350 поліцейських, деякі патрулювали в бронежилетах, деякі члени ROSU (загін спеціального призначення поліції Косова) з довгими стволами, у повному військовому спорядженні і з бронетехнікою близько 20:30 вторглися на північ Косова..., потім заблокували всю Косовську Митровицю, - заявив Петкович.

Представник Сербії у справах Косово звинуватив владу регіону у прагнені за підтримки силовиків провести вибори в чотирьох муніципалітетах на півночі Косова.

З огляду на те, що Курті хоче спровокувати насильство і вигнати сербів з Косова і Метохії, Белград розгляне можливість повернення до 1 тис співробітників наших сил безпеки в Косово і Метохію згідно з резолюцією 1244. Ми не допустимо ще однієї "Бурі", вигнання наших людей і страждань нашого народу в Косові і Метохії, - зазначив Петкович.

За його словами, норми резолюції 1244 дозволяють Белграду повернути до Косова узгоджену кількість воєнного та поліцейського персоналу для підтримки зв'язку із міжнародною цивільною місією та міжнародними силами безпеки, розмінування, охорони сербських святинь, несення служби на прикордонних пунктах.

На 18 грудня в чотирьох північних районах влада Косова призначила проведення позачергових виборів після того, як місцеві керівники-серби подали у відставку через незгоду із вимогами Приштини щодо перереєстрації автомобілів з сербських на косовські номери.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?