Серед жертв авіакатастрофи на Гаваях був українець: що про нього відомо
Категорія
Події
Дата публікації

Серед жертв авіакатастрофи на Гаваях був українець: що про нього відомо

Серед жертв авіакатастрофи на Гаваях був українець: що про нього відомо
Джерело:  Голос Америки

Вчора з США надійшло підтвердження, що серед 11 загиблих у авіакатастрофі на Гаваях був 28-річний українець родом з Донецька. Його звали Микола Глєбов, у Сполучені Штати він переїхав у 2005 році разом з мамою та сестрою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».

Як стало відомо, катастрофа сталась 21 червня в районі аеродрому Діллінгем на острові Оаху. Після вимушеної посадки літак охопило полум’я, тому нікому вижити не вдалося.

Загиблий Микола Глєбов, як і інші пасажири злощасного літака, мав намів стрибнути з парашутом. На Гаваях він був у відпусці. Після закінчення школи в штаті Міннесота Глєбов відслужив чотири роки в американських повітряних силах. Протягом останніх п’яти місяців українець працював на Алясці, займаючись дослідженням океану на кораблі.

«Гаваї були місцем, куди він завжди хотів поїхати. Він постійно про це говорив. В нього була ціль – відвідати всі національні парки в США. Микола поїхав туди на цілий місяць і подорожував по різних островах. По телефону він розказував, як ходив у джунглі, плавав в океані, занурювався з субмариною – все, що ви тільки можете собі уявити», – розповіла сестра загиблого.

Дівчина каже, що її брат не казав про плани стрибнути з парашутом. Хоча раніше в розмовах згадував про те, що коли-небудь хотів би це зробити.

«Мама не мала поняття, що з ним сталось. Він просто не відповідав на телефонні дзвінки. Але коли вона перевірила новини й побачила, що розбився літак, і всі 11 осіб на борту загинули, тоді вона здогадалась. Але звісно, хотіла надіятись на найкращий сценарій – що Миколи не було на тому борту», – додала сестра Глєбова.

Рідні загиблого хочуть поховати його на Гаваях – «там, де він був найщасливішим».

Нагадаємо, що таємниця зниклого у 2014 році авіалайнера MH370 кілька днів тому нарешті була розкрита.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?