Таємниця зниклого у 2014 році авіалайнера MH370 нарешті розкрита
Категорія
Події
Дата публікації

Таємниця зниклого у 2014 році авіалайнера MH370 нарешті розкрита

Таємниця зниклого у 2014 році авіалайнера MH370 нарешті розкрита
Джерело:  The Atlantic

До загибелі пасажирського авіалайнера Boeing-777 «Малазійських авіаліній», який слідував за маршрутом MH370, причетний командир екіпажу Захарія Ахмад Шах. Про це свідчать результати незалежного розслідування, проведеного американськими журналістами.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Atlantic, наймовірніше, що Шах убив другого пілота, а потім здійснив розгерметизацію літака на висоті понад 12 тисяч кілометрів.

Ці дії льотчика привели до того, що у пасажирів Boeing-777 закінчився кисень і вони задихнулися задовго перед тим, як літак впав у води Індійського океану.

Авіакатастрофа сталася в ніч на 8 березня 2014 року, коли авіалайнер, що здійснював переліт з Куала-Лумпура в Пекін, пропав з екранів радарів. На борту літака знаходилися 238 осіб.

За даними розслідування, після відхилення від курсу літак ще знаходився в повітрі щонайменше 6 годин. Незважаючи на те, що командир екіпажу відключив всі засоби зв’язку, навігаційне обладнання, встановлене на літаку, періодично подавало сигнал, так зване «рукостискання», супутниковій системі Inmarsat. Це дозволило встановити, що літак упав в південній частині Індійського океану, приблизно в 1500-2500 км на захід від Австралії.

29 липня 2015 року, приблизно через 16 місяців після того, як літак пропав з радарів, на пляжі острові Реюньон в Індійському океані був знайдений двометровий шматок фюзеляжу MH370, який прибило до берега. Пізніше на узбережжі Мадагаскару були знайдені ще кілька уламків меншого розміру. Однак місце падіння літака досі залишається невідомим.

Нагадаємо, що кілька днів тому українець став героєм польських ЗМІ після порятунку людей у масштабній ДТП поблизу Шецина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?