Сергій Шкарлет очолив Міносвіти — що про нього відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Сергій Шкарлет очолив Міносвіти — що про нього відомо

Сергій Шкарлет очолив Міносвіти — що про нього відомо
Джерело:  online.ua

17 грудня український парламент підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на призначення очільником Міністерства освіти і науки: це рішення підтримали 226 народних обранців. Проте присягу про вступ на посаду міністра Шкарлет складав під крики "Ганьба", оскільки під час попереднього обговорення його кандидатури на цю посаду депутати пригадали виконуючому обов'язки голови МОН "плагіат" у його наукових роботах, роботу на Партію регіонів та "крило" екс-міністра освіти та науки Дмитра Табачника, передає ONLINE.UA.

Також був озвучений факт того, що профільний комітет Верховної Ради з питань освіти двічі не підтримав подання про призначення Шкарлета на посаду міністра.

"Усвідомлюючи високу відповідальність члена Кабінету Міністрів України, урочисто присягаю на вірність Українському народові. Зобов’язуюся додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет і незалежність України, обстоювати права і свободи людини та громадянина, дбати про добробут Українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства", – виголосив присягу новий глава Міносвіти на пленарному засіданні українського парламенту.

Як уже згадувалося раніше, 17 листопада 2020 року ВРУ ухвалила законопроєкт, який передбачає, що тимчасове виконання обов’язків Міністра можливе лише протягом 30 днів. Трохи пізніше була опублікована інформація про ймовірне призначення Шкарлета саме на посаду міністра МОН. Що важливо розуміти, ректори виступають "за", а освітяни та науковці – "проти" призначення Шкарлета міністром МОН. Так, раніше деякі освітні організаціі та профспілки закликали українського лідера Володимира Зеленського "посприяти щонайшвидшому призначенню Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України". Цю ініціативу підтримали колишній ректор Київського національного університету імені Шевченка Леонід Губерський, колишній глава МОН Станіслав Ніколаєнко, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський та інші.

Ось що про нового очільника МОН Сергія Шкарлета пишуть на сайті міністерства:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чому  Володимир Зеленський скликав велику нараду послів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?