Зеленський скликає велику нараду послів України — МЗС назвало причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський скликає велику нараду послів України — МЗС назвало причину

Зеленський скликає велику нараду послів України — МЗС назвало причину
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба поділився з українцями важливою новиною: він заявив, що уже 17 грудня розпочнеться кількаденна нарада послів України, що відбудеться у віддаленому форматі за участі українського лідера Володимира Зеленського. Про це він повідомив під час виступу на конференції "Дипломатія-2021". Про плани скликати топдипломатів на велику нараду Кулеба заявив у контексті представлених результатів соціологічного опитування щодо того, які напрямки роботи мають бути пріоритетом МЗС наступного року, передає ONLINE.UA.

"В четвер розпочнеться конференція українських послів, велика подія, що відбувається раз на два роки", — повідомив український дипломат, наголосивши, що його команда буде намагатися також врахувати думку суспільства та активістів.

Про заплановану нараду послів раніше уже повідомляли декілька українських ЗМІ, уточнюючи, що ця кількаденна подія, яка формує позицію послів, відбудеться за участі українського лідера Володимира Зеленського. Варто звернути увагу на те, що це вперше в історії нарада послів відбудеться у віртуальному режимі – через пандемію коронавірусу. Що важливо розуміти, ще рік тому також була ідея скликати масштабну спільну нараду послів, щоби відпрацювати нову політику після нормандського саміту, але згодом від неї відмовилися. Офіційне повідомлення МЗС або Офісу президента про нараду із деталями даної події поки не публікувалося.

Нещодавно також стало відомо, що новообраний президент США Джо Байден вже в січні, після інавгурації, призначить нового посла США в Україні замість Кіта Дейтона, якого затвердив на цю посаду Трамп і який вже частково пройшов процедуру затвердження в американському Сенаті. Такими даними з українцями поділився колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Він переконаний, що Байден призначить на цю посаду дуже кваліфікованого кар’єрного співробітника дипломатичної служби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чого українцям можна очікувати від Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?