Серіал допоміг: стало відомо, на скільки виріс потік туристів у чорнобильську зону
Категорія
Україна
Дата публікації

Серіал допоміг: стало відомо, на скільки виріс потік туристів у чорнобильську зону

Серіал допоміг: стало відомо, на скільки виріс потік туристів у чорнобильську зону
Джерело:  online.ua

Протягом двох останніх місяців потік туристів у 30-кілометрову зону відчуження навколо Чорнобильської АЕС зріс на 30%. Суттєво зросла і кількість гідів – їхня чисельність збільшилась на 36 особи і зараз становить 110 екскурсоводів. Це майже у півтора рази більше, ніж у 2018 році, коли екскурсії проводили лише 73 людини.

Відповідні дані про стан туризму у чорнобильській зоні були опубліковані на Facebook-сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження, повідомляє ONLINE.UA.

Як повідомило керівництво ДП «ЦОТІЗ», у порівнянні з першим півріччям 2018 року, кількість туристів, які приїжджають подивитись Чорнобиль та Прип’ять, виросла вдвічі – з 20609 до 40046 осіб (за 6 місяців). Загалом за минулі 5 років чисельність відвідувачів зони відчуження зросла майже у 10 разів і продовжує зростати.

Нагадаємо, що суттєве зростання кількості туристів до Чорнобиля спровокував вихід у травні цього року однойменного американського телесеріалу. За словами директора однієї з туристичних фірм, які працюють в зоні відчуження, в травні кількість туристів збільшилася на 30% в порівнянні з травнем минулого року. При цьому замовлення на червень-серпень зросли на 40%. Абсолютну більшість туристів у Чорнобилі (майже 90%) становлять іноземці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?