Шахраї вигадали нову схему грабунку українців — що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Шахраї вигадали нову схему грабунку українців — що важливо знати

Шахраї вигадали нову схему грабунку українців — що важливо знати
Джерело:  online.ua

У мережі повідомили про новий спосіб шахрайства – злодії змогли зламати додаток "Приват-24" та взяти незаконні кредити.

Джерело: Фейсбук Івана Буяна

Новий вид шахрайства з "Приват-24"

За словами потерпілого, у його родича викрали телефон з додатком Приват-24. Зловмисники змогли зламати додаток та незаконно отримати мікрокредити на суму 40 тис. гривень.

29 січня ввечері почали приходити смс формату «вам успішно видано кредит». Пропускаючи белетристику, резюме таке: до кінця дня в Українське бюро кредитних історій є 5 оформлених та виданих кредитів в різних організаціях разом на 40 тисяч грн (це тільки із відомих), - пише Іван Буян.

Він розповів за яким алгоритмом діють шахраї:

- Викрадається телефон;
- Віддається в «правильні руки»;
- «Правильні руки» вміють зламувати Приват24, і будь-які інші додатки (підтверджують в поліції, повсякчасна історія, особливо ламати «Дію» і брати кредити);
- Маючи персональні дані, подаються заявки в усі можливі фінансові установи України на видачу он-лайн кредитів;
- Частина з них видає кредити, ігноруючи необхідність фото та інших верифікацій;
- Паралельно, беруться і знімаються максимальні кредити з рахунків через додатки.

Він зазначив, що рахунок у банку одразу після викрадення заблокували, а номер мобільного відв’язали. Проте це не спинило низку сервісів з мікрокредитів оформити позику без присутності людини. Серед них зокрема Moneyveo, Credit 7, CreditPlus, Gofingo.

Якби в мене вкрали телефон – я б, звісно, дуже оперативно все позакривав, але після описаної ситуації, я дивлюсь на це інакше. Блискавичність і можливості шахраїв вражають та лякають, - пише користувач.

Він планує боротися з шахраями і вже написав заяву до поліції. За словами користувача, найгіршим є те, що немає інструменту, який би гарантовано унеможливив подальші дії шахраїв. Для цього потрібна низка дій, які не робляться "за годину" або "за день".

Також на телефоні був встановлений додаток Дія, проте наразі більш вірогідно, що шахраї діяли через комбінацію "Приват24 + SIM-карта", ніж через Дія.

В той же час, в період перебування телефону у шахраїв, здійснювалися входи в Дія, що може говорити про те, що вони зламали пароль Дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?