Телефонні шахраї намагаються ошукати українців від імені НБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Телефонні шахраї намагаються ошукати українців від імені НБУ

Телефонні шахраї намагаються ошукати українців від імені НБУ
Джерело:  online.ua

Протягом останніх місяців дедалі більше українських громадян зіштовхуються зі спробами телефонних шахраїв ошукати їх та виманити персональні дані. Користувачі мережі розповідають про те, що аферисти намагаються одурити їх, представляючись працівниками Національного банку України.

Джерело: ONLINE.UA

Шахраї намагаються ошукати українців від імені НБУ

За словами українців, яким уже не пощастило зіштовхнутися з аферистами, шахраї стоврили ще один "фомат старого розводу". Вони телефонують до людей, представляючись моніторинговою службою Нацбанку, та вимагають перейти на новий формат рахунків.

Якщо ж людина відмовляються - шахраї погрожують "штрафами".

"Дзвінок з якогось мобільного. Автовідповідач жіночим голосом повідомляє, що це моніторингова служба Національного банку України і згідно з наказом від 1 квітня (смішно, молодці) 2021 всі мають перейти на новий формат рахунків, а відмова каратиметься штрафом. Натисніть 1, щоб з'єднатися зі службою безпеки банку, або 2, щоб відмовитись, але відмова це штраф. Ну раз справа серйозна, я натиснув 1. Чоловік повідомив, що він "Служба бєзопаснасті банка". Я запитав якого банку, той не розгубився і сказав, що Моно. На що я відповів, що це дивно, адже в мене немає рахунку в Моно і він нечемно кинув слухавку", - розповідає один із користувачів мережі, якого намагалися безуспішно ошукати шахраї.

Інші ж користувачі мережі повідомляють про те, що аферисти також інколи представляються працівниками Служби безпеки України та Приватбанку.

У більшості випадків українців насторожує те, що з ними спілкуються не державною мовою. Шахраї навіть не намагаються пояснити, чому їхня "моніторингова служба" російськомовна.

"Вже кілька разів телефонує київський номер і розповідає, що на моє ім'я відкрито спадщину в сумі 300 доларів. Я кожного разу відмовляюсь від такої можливості - можу собі дозволити", - жартома розповідає ще одна українка, яку також намагалися ошукати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?