Шахраї вкрали з рахунків громадян ЄС 160 мільйонів – СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Шахраї вкрали з рахунків громадян ЄС 160 мільйонів – СБУ

Шахраї вкрали з рахунків громадян ЄС 160 мільйонів – СБУ
Джерело:  online.ua

Спільними зусиллями Служба безпеки України, Нацполіція та правоохоронці затримали групу злочинців, які займалися крадіжкою грошей з банківських рахунків громадян Євросоюзу.

Джерело: СБУ

Шахраї вкрали з рахунків громадян ЄС 160 мільйонів

Злочинці використовували фішингові посилання, розміщені на популярних інтернет-магазинах, щоб викрадати гроші з банківських рахунків.

За оперативними даними, починаючи з лютого 2022 року, група обдурила понад тисячу жителів ЄС і викрала загальну суму в еквіваленті 160 млн. грн

Внаслідок проведення слідчих дій на території України було затримано організатора та його спільника. Крім того, у країнах Євросоюзу було затримано ще 17 учасників злочинної групи, у тому числі громадян Білорусі.

Організатором незаконної діяльності виявився мешканець Києва, який має досвід роботи у сфері інформаційних технологій. Він знаходив спільників як через свої особисті зв'язки, так і на платформі Darknet.

Для здійснення задуму зловмисники публікували оголошення про продаж популярних товарів за привабливими цінами на торгових інтернет-платформах.

Потім, щоб зробити замовлення, покупцям пропонувалося перейти за посиланням фішинга, де вони повинні були ввести реквізити своїх банківських карток.

Наразі суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Що відомо про інші випадки шахрайства

Співробітники правоохоронних органів затримали мешканця Кривого Рогу, якого було помічено в оформленні кредитів на ім’я безвісти зниклих військовослужбовців.

Згідно з інформацією, отриманою від слідства, мешканець міста Кривий Ріг отримав доступ до особистих даних військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти, виконуючи бойове завдання на передовій.

За допомогою електронних пристроїв та дубліката SIM-картки підозрюваний оформив кредит на ім’я зниклого військовослужбовця. Потім, перевівши кошти на свій рахунок у банку, він кілька разів використовував термінали для розрахунків. Суми, зняті з кредиту, були розподілені на його особисті потреби, ігноруючи трагедію зниклого військового.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?