Вкрав 340 тис грн у ЗСУ. Поліція Києва затримала блогера-шахрая
Категорія
Події
Дата публікації

Вкрав 340 тис грн у ЗСУ. Поліція Києва затримала блогера-шахрая

Вкрав 340 тис грн у ЗСУ. Поліція Києва затримала блогера-шахрая
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 23 лютого було викрито блогера, що привласнював кошти, які збиралися на ЗСУ. Про це повідомила поліція Києва на своєму офіційному акаунті Facebook.

Джерело: Поліція Києва у Facebook

Мешканець Києва привласнив донати на ЗСУ

Як відомо, підозрюваний невідомими шляхами отримав доступ до онлайн-гаманця, на який надходили кошти, призначені для допомоги Збройним силам України. Гаманець належав одному з популярних сайтів для збору коштів на потреби армії.

Підозрюваний виявив “слабкі місця” програмного забезпечення вказаного сайту та, отримавши доступ до його віртуального гаманця, вивів звідти майже 340 000 грн, які призначались на потреби військових. Гроші надсилали громадяни з усього світу.

Підозрюваним є 24-річний мешканець Києва. Як відомо, він займався, здебільшого, блогерською діяльністю, викладав розважальні відео та вів прямі трансляції на різних каналах та платформах, чим і заробляв на життя.

Хлопець підозрюється у скоєнні 33 злочинних епізодів шахрайських дій.

Для виведення коштів з чужого онлайн-гаманця, він користувався стороннім ресурсом, який забирав певний відсоток від заробітку на потреби Збройних Сил України, – встановили правоохоронці.

Фігуранту повідомили про підозру шахрайстві шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Шахраї збирали кошти від імені Буданова

До цього було відомо про випадки, коли зловмисники, прикриваючись іменем голови ГУР Кирила Буданова проводили благодійні збори, а згодом привласнювали зібрані кошти собі.

Головне управління розвідки МО України попередило, що не проводить збори коштів на сторонніх ресурсах та неверифікованих сторінках у соцмережах та закликали довіряти лише перевіреним джерелам, адже у цей непростий час легко стати об’єктом шахрайської схеми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?