США підозрюють нардепа Деркача у фінансових злочинах — йому загрожує 30 років ув'язнення
Категорія
Світ
Дата публікації

США підозрюють нардепа Деркача у фінансових злочинах — йому загрожує 30 років ув'язнення

США підозрюють нардепа Деркача у фінансових злочинах — йому загрожує 30 років ув'язнення
Джерело:  online.ua

Прокуратура США звинуватила у шахрайстві та відмиванні грошей українського нардепа Андрія Деркача, якого пов'язують із російськими спецслужбами. Йому загрожує до 30 років за ґратами.

Джерело: Прокуратура США

Деркача звинувачують у відмиванні грошей у США

Поведінка цього активу Кремля, на якого накладено санкції за спробу отруїти нашу демократію, показала, що він готовий, бажає та здатний використовувати нашу банківську систему для досягнення своїх незаконних цілей, - зазначив прокурор США Бреон Піс.

За інформацією прокуратури, Деркач потрапив під санкції за його спроби вплинути на президентські вибори в США у 2020 році від імені російських спецслужб.

Він взяв участь у спланованій російській дезінформаційній кампанії з метою підірвати інститути США, Деркач водночас вступив у змову, щоб шахрайським шляхом отримати вигоду від західного способу життя для себе та своєї родини в Сполучених Штатах, - йдеться в заяві.

Наразі його звинувачують у мові з метою порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження, банківському шахрайстві, змові у відмиванні грошей і чотирьох пунктах відмивання грошей у зв’язку з купівлею та обслуговуванням двох кондомініумів у Беверлі-Гіллз, Каліфорнія.

Деркач придбав нерухомість в порушення нових санкцій США, запроваджених на початку 2022 року, і приховав свою свою участь у транзакціях від американських фінансових установ.

Наразі Деркач на волі.

Хто такий Андрій Деркач

З 1998 року, за винятком перерви з листопада 2006 року по листопад 2007 року, Деркач був депутатом Верховної Ради України. Під час роботи в Раді Деркач був членом Партії регіонів.

10 вересня 2020 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США наклало санкції на Деркача назвавши його «активним російським агентом, яким він був протягом більше десяти років, який підтримує тісні зв’язки з російськими розвідувальними службами».

У червні СБУ встановило, що Деркач за 2019-2022 роки отримав приблизно 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

В Україні його підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні. За це йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?