СБУ виявила причетність нардепа Деркача до агентурної мережі розвідки Міноборони РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ виявила причетність нардепа Деркача до агентурної мережі розвідки Міноборони РФ

СБУ виявила причетність нардепа Деркача до агентурної мережі розвідки Міноборони РФ
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ викрили агентурну мережу Головного управління розвідки Міноборони України, до якої входив народний депутат Андрій Деркач.

Джерело: Telegram-сторінка СБУ

Нардеп Андрій Деркач працював на російську розвідку 

За матеріалами слідства, Деркач відповідав за створення приватних охоронних підприємств в різних областях нашої країни, які повинні були приймати участь у захопленні України на боці кремлівських окупантів.

У СБУ зазначили, що розробку мережі було нейтралізовано ще на початку повномасштабного вторгнення Росії під час затримання колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова.

Останній був співробітником ГУ ГШ Росії із позивним "Ветеран" та виступав зв’язківцем і фінансовим кур’єром між спецслужбами країни-окупанта і Деркачем.

Народного депутата завербували ще у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ - начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв.

Нардеп, зокрема, отримував кошти від ГУ ГШ РФ для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України. На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло по 3-4 мільйони доларів США раз на кілька місяців. Як свідчать матеріали слідства, значна частина цих коштів осіла в кишенях Деркача, - повідомляють у пресслужбі СБУ.

Колєсніков, зі свого боку, після затримання, дав багато свідчень щодо діяльності мережі та її роль у повномасштабній війні. Вже в травні йому оголосили вирок через держзраду.

Під час входження військ, коли буде зрозуміло, що міста здаються, ці ЧОПи повинні були забезпечувати проходження техніки, сідати на броню з російськими прапорами, і таким чином забезпечувати мирний вхід у міста, - повідомив Колесніков.

ГРУ, як зауважив зрадник, під час захоплення Києва повинно було використати дві бригади спецназу й сили операції, які б зайшли з території Білорусі.

Звідти - швидко просунутися до Києва, захопити Урядовий квартал і зібрати віче у Верховній раді, яке б проголосувало за створення нового уряду. Однак ці плани були повністю зруйновані українськими захисниками, - повідомляють представники СБУ.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?