Джонсон заявив про бажання Путіна зрівняти українські міста із землею
Категорія
Україна
Дата публікації

Джонсон заявив про бажання Путіна зрівняти українські міста із землею

Джонсон заявив про бажання Путіна зрівняти українські міста із землею
Джерело:  online.ua

За словами прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не має наміру вести переговори з Україною та прагне знищити великі українські міста.

Джерело:  The Guardian

Путін хоче знищити Україну за будь-яку ціну 

За його словами, Путін не планує поки сідати за стіл переговорів, а хоче піти за сценарієм знищення, як було в Чечні.

Путін не сприймає всерйоз мирні переговори. Він хоче подвоїти ставку і зробити Грозний у великих містах України, - зазначає керівник уряду Великої Британії.

Глава британського уряду назвав дії керівництва Росії "трагічною помилкою".

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

У той же час в Кремлі заявили, що надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС – це внутрішня європейська справа, "головне, щоб ці процеси не призводили до великих проблем у відносинах цих країн із Росією".

По-перше, це, звичайно, внутрішні європейські справи. Для нас дуже важливо, щоб усі ці процеси не приносили більше проблем нам і більше проблем у відносинах згаданих країн із нами. Цих проблем і так достатньо, - цинічно заявив спікер Путіна Дмитро Пєсков.

Спікер президента Росії, який розв'язав повномасштабну війну в центрі Європи, також зазначив: головне, мовляв, "щоб усе це не призводило до подальшого погіршення відносин Росії з ЄС, тому що вони й так уже неабияк зіпсовані".

При цьому Пєсков їдко висловився щодо самого явища - статусу кандидата в ЄС. Мовляв, Туреччина за десятки років кандидатства "нікуди не рушила". Тому "тут можливі різні нюанси, - зазначив представник Кремля.

Між тим очільник МЗС РФ Сергій Лавров зухвало порівняв ЄС та НАТО з гітлерівською коаліцією у часи Другої світової війни.

У нас мало ілюзій, що нинішня русофобська зарядженість ЄС якимось чином розсмокчеться чи зміниться у довгостроковій перспективі. Але це шлях, який європейці обрали. Коли починалася Друга світова війна, Гітлер під свої прапори зібрав значну частину, якщо не більшу частину європейських країн для війни проти СРСР. Зараз ЄС разом з НАТО збирають сучасну коаліцію для боротьби, а за великим рахунком війни з Росією, - заявив Лавров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?