Зеленський назвав кандидатство України в ЄС одним з найважливіших рішень за 30 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав кандидатство України в ЄС одним з найважливіших рішень за 30 років

Зеленський назвав кандидатство України в ЄС одним з найважливіших рішень за 30 років
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вважає рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі перемогою, яку чекали 120 днів і 30 років.

Джерело: відео Зеленського

Щиро вітаю рішення лідерів ЄС надати Україні статус кандидата. Це унікальний та історичний момент у відносинах України та Євросоюзу, - написав президент у твіттері.

Володимир Зеленський подякував президенту Євроради Шарлю Мішелю та президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, а також лідерам держав-членів ЄС, які одноголосно ухвалили це рішення на саміті.

Одне з найважливіших рішень для України за всі 30 років незалежності нашої держави. Однак це рішення – не тільки для України. Це найбільший крок на посилення Європи, який можна було зробити саме зараз, саме в наш час і саме в таких умовах, коли російська війна випробовує нашу здатність зберегти свободу і єдність.
Дякую саміту всіх лідерів Європи. Дякую нашим героям – кожному й кожній, хто зі зброєю в руках захищає незалежність України та свободу Європи.
Дякую! Дякую за те, що робите можливою нову історію Європи – ще сильнішої, ще вільнішої.
Слава Україні!

Вступимо в ЄС, а потім будемо відпочивати, підсумував президент.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн привітала Україну, Молдову і Грузію з отриманням статусу країн-кандидатів на входження до ЄС.

Сьогодні гарний день для Європи. Вітання Президенту Зеленському, Україна, президенту Санду, Молдова, та прем’єр-міністру Гарібашвілі, Грузія. Ваші країни є частиною нашої європейської родини. Сьогоднішнє історичне рішення лідерів підтверджує це, - сказала вона.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявили, що надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз є вирішальним моментом для України та ЄС, для миру та демократії на спільному Європейському континенті.

На тлі війни в Європі Європейський Союз прийняв сьогодні історичне рішення: надав статус кандидата в ЄС Україні. Це вирішальний момент для нас, Європейського Союзу, та для України, а також для миру і демократії на нашому спільному континенті, тому що ми разом живемо на Європейському континенті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?