Шахтар і Динамо одночасно опинилися за крок до вильоту з Ліги Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Шахтар і Динамо одночасно опинилися за крок до вильоту з Ліги Європи

Шахтар і Динамо одночасно опинилися за крок до вильоту з Ліги Європи
Джерело:  online.ua

Донецький “Шахтар” і київське “Динамо” стали єдиними українськими футбольними клубами, які спромоглися вийти у плей-офф Ліги Європи та пробитися до ⅛ фіналу. Утім, подальша участь команд у другому найпрестижнішому чемпіонаті континенту не принесла нових перемог. Донеччани розгромно програми італійській “Ромі” на виїзді, а от кияни не змогли впоратися з іспанським “Вільярреалом” удома на НСК “Олімпійський”. Перші програли з рахунком 3:0, а інші - 2:0. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні підсумки перших матчів ⅛ фіналу у четвер, 11 березня.

Головний тренер “Шахтаря” Луїш Каштру визнав, що попри гарне володіння м’ячем, його команда не змогла здійснити жодного дійсно гострого моменту за весь матч проти італійців.

“Вирішальними були чотири хвилини, коли ми пропустили два м’ячі – від 73-ї до 77-ї. Перед другим голом ніби був фол на нашу користь, який не поставили. І пропустили ще один м’яч із кутового. Гадаю, що цей момент став зламним і дуже складним… Найбільша помилка в тому, що ми не реалізували чотири певні моменти, які створили... Проте статистика – це статистика, наразі вона нічого не означає, всі дивляться на результат. Однак якщо говорити про 60% тримання м’яча, про атаки, що ми здійснили… На жаль, як я вже сказав, не змогли реалізувати жодного з моментів, які створили”, - підбив він підсумки на післяматчевій пресконференції.

З такими результатами команді дуже важко розраховувати на вихід до чвертьфіналу, адже опоненти наразі випереджають донеччан одразу на три бали.

Майже така ж ситуація склалася для “Динамо”, однак вони мають побити у матчі-відповіді меншу перевагу опонента — два м’ячі, які, однак, все одно не надають оптимізму.

“Мені немає в чому дорікнути хлопцям, я задоволений тим, як вони зіграли. Але є різниця в класі, майстерності й особливо у досвіді. У нас дуже молода задня лінія, і ця нестача досвіду була помітна. Чим далі проходиш у єврокубках, тим сильніші та складніші суперники, і сьогодні противник був кращим за нас. Це ж стосується і пропущених голів — відсутність досвіду у нас дозволила супернику вичавити максимум із двох стандартів. І в той же час ми не були настільки уважними та сконцентрованими. Але в цілому “Вільярреал” переміг заслужено”, - таким чином прокоментував поразку тренер Мірча Луческу.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво італійського клубу “Ювентус” на тлі резонансних поразок у внутрішньому футбольному чемпіонату розчаровано контрактом з португальською зіркою Кріштіану Роналду. Він коштував клубному бюджету надзвичайних грошей щороку, однак не приніс очікуваної результативності. Передбачається, що футболіст зі світовим ім’ям залишить команду вже після закінчення сезону 2020/2021 влітку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?