Шахтар і Динамо одночасно здобули надзвичайне досягнення - що цікаво знати
Категорія
Спорт
Дата публікації

Шахтар і Динамо одночасно здобули надзвичайне досягнення - що цікаво знати

Шахтар і Динамо одночасно здобули надзвичайне досягнення - що цікаво знати
Джерело:  online.ua

Два українських футбольних клуби потрапили до топ-20 найбільш титулованих команд світу — це "Шахтар" і "Динамо". Рейтинг найбільш нагороджених колективів XXI сторіччя склали експерти Transfermarkt. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений перелік.

За даними спортивного видання, найбільше призів отримав саудівський клуб "Аль-Ахлі" - 41. Замикають першу трійцю мюнхенська "Баварія" та гібралтарський "Лінкольн" - обидва мають по 40 трофеїв.

Донецький "Шахтар" посів 6-ту сходинку завдяки 33 титулам, завойованим за часи існування. Стільки з призів мають португальський "Порту", шотландський "Селтік", хорватський "Динамо", молдавський "Шериф", новозеландський "Окленд Сіті".

Київське "Динамо" поділяє 14 позицію — разом з грецьким "Олімпіакосом", білоруським БАТЕ, люксембурзьким "Дюделанжем", саудівським "Аль-Хілялем".

Слід зауважити, "Баварія", яка посіла другу сходинку, напередодні стала володарем кубку Ліги чемпіонів. У фіналі турніру, який дограли лише під кінець серпня через глобальний карантин, німці вишли на поле проти французів з ПСЖ. Цей клуб у рейтингу стоїть на 12 місці з 29 трофеями.

Що цікаво, Україна стала однією з небагатьох країн, які отримали понад один клуб у топ-20. До таких також належить Іспанія — завдяки "Барселоні" на 4-му місці та мадридському "Реалу" на 11-му.

Попри вищу позицію "Шахтар" нещодавно програв "Динамо" Суперкубок України у видовищному матчі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Мірча Луческу стверджує, що "Динамо" під його тренерством здолав донецький "Шахтар" попри негатив навколо призначення. Команда перемогла в дербі навіть в умовах очевидної переваги опонентів. Деталі заяви головного тренера киян — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?