Ще 6 країн завдали потужного удару по Росії - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще 6 країн завдали потужного удару по Росії - перші подробиці

Ще 6 країн завдали потужного удару по Росії - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Європейська влада робить все можливе, аби зупинити свавілля команди очільника Кремля Володимира Путіна та захистити Україну від агресії РФ. 25 серпня офіційно стало відомо, що аж 6 країн, які не є членами Європейського союзу, приєдналися до рішення Євроради про продовження санкцій проти Росії за анексію українського Криму. Варто звернути увагу на те, що ці країни забезпечуватимуть, щоб їх національна політика відповідала цьому рішенню Ради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄР.

"Країни-кандидати (на вступ до ЄС – ред.) Чорногорія та Албанія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія та Норвегія, а також Україна та Грузія долучилися до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що обмежувальні заходи запровадили ще 6 років тому через дії Росії з дестабілізації України. Санкції спрямовані проти російських фінансового, економічного, енергетичного та оборонного секторів, так і проти сфери використання товарів подвійного призначення. Що важливо розуміти, введені санкції обмежують доступ до первинного та вторинного ринків капіталів ЄС для певних російських банків і компаній, а також забороняють фінансову допомогу та брокерські послуги для фінансових інституцій Росії.

"Обмежувальні заходи також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передання всіх матеріалів, пов’язаних з обороною. Також вони стосуються заборони на всі товари подвійного призначення, які можуть використовувати військові Росії як кінцеві користувачі", - сказано в повідомленні.

Окрім того, ці обмеження також стримують подальший доступ РФ до певних чутливих технологій, що можуть бути використані в російському енергетичному секторі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство закордонних справ Білорусі неочікувано для всіх почало просити владу Європейського Союзу не запроваджувати санкції проти країни "у скрутний час" і дати їй "пройти етап дорослішання". Позицію країни озвучив глава відомства Володимир Макей. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?