Ще дві країни підтримали Україну і рішуче пішли проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще дві країни підтримали Україну і рішуче пішли проти Путіна

Ще дві країни підтримали Україну і рішуче пішли проти Путіна
Джерело:  online.ua

Велика Британія і Словенія приєдналася до країн, які підтримують створення Кримської платформи, ініційованої командою українського глави Володимира Зеленського для деокупацію півострова. Офіційні Лондон і Любляна запевнили офіційний Київ в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Вони пообіцяли надавати допомогу українській владі у питанні повернення півострова. Про це йшла мова на зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з британським послом Меліндою Сіммонз і послом Словенії в Україні Томажем Менціном, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Під час двосторонніх зустрічей були обговорені важливість підвищення уваги міжнародної спільноти до кримського питання. Джапарова підкреслила колегам важливість рішення Києва щодо створення та роботи Кримської платформи, так як ситуація з правами людини в окупованому Криму стрімко погіршується і мілітаризація Росією Азово-Чорноморського регіону триває.

"Посол Менцін висловив підтримку Києву у питанні створення Кримської платформи. Сторони також обговорили насичену порядок денний двостороннього співробітництва в рамках міжнародних організацій, а також підтвердили обопільну готовність тісно взаємодіяти в рамках ООН, ОБСЄ з широкого кола питань, що становлять взаємний інтерес", - йдеться в повідомленні МЗС України.

Британський посол Мелінда Сіммонз також заявила про підтримку концепції Кримської платформи і готовності надалі брати участь в консультаціях з цього питання. При цьому вона нагадала, що Британія залишається відданою захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Як відомо, над створенням Кримського платформи посилено готові працювати і США. Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в ході зустрічі з Джапаровою кілька днів тому нагадала офіційну позицію США: Крим - це частина України, і Сполучені Штати ніколи не визнають спроби РФ його анексувати. Раніше про готовність співпраці над створенням Кримської платформи заявляв і президент Плольші.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також прийняв пропозицію Зеленського на участь у Кримській платформі. Він також пообіцяв тісно співпрацювати з Україною для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?