Ще не помер: у Зеленського здивували заявою про переговори з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще не помер: у Зеленського здивували заявою про переговори з Путіним

Ще не помер: у Зеленського здивували заявою про переговори з Путіним
Джерело:  Укрінформ

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу українців на те, що команді українського лідера Володимира Зеленського вдається продовжувати переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним лише завдяки одному фактору. За словами українського дипломата, офіційний Київ тримає Мінські переговори на "німецько-французькому апараті штучної вентиляції легень". Дмитро Кулеба наголосив, що "Мінськ" ще не помер, оскільки його підживлює ініціативність канцлерки ФРН Ангели Меркель та французького лідера Еммануеля Макрона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Я б сказав, "Мінськ" ще не вмер, але Україна тримає його на німецько-французькому апараті штучної вентиляції легень. Вибачте за чорний гумор", - заявив Дмитро Кулеба.

Окрім того, він додав, що наша країна в Мінських переговорах займає ініціативну й наступальну позицію.

"У дипломатії є три основних методи досягнення мети. Перший – це щось активно робити, нав’язуючи свій порядок денний, свої ідеї і змушуючи партнера реагувати. Другий – це нічого не робити, тоді речі, як правило, помирають самі собою або тебе заганяє партнер, який щось робить. І третій – імітувати, що ти щось робиш, але насправді нічого не робити. Я не хочу заглиблюватися в минуле, але зараз наша принципова позиція – використання першого методу: наступальна активна дипломатія, ідеї, ініціативи, пропозиції", - підкреслив Дмитро Кулеба.

За його словами, єдиний спосіб створити таку ситуацію, коли Кремль зрештою буде змушений йти на конструктив, тому що він теж діє не в ізоляції, і його аргументи про те, що Україна є неконструктивною, не прагне врегулювання і порушує "Мінськ" виглядають просто абсурдно не самі по собі.

"Усі наші партнери це бачать і визнають, що ми реально ініціативні, конструктивні, хочемо шукати рішення, і цим у Росії вибивається з рук аргумент про, умовно кажучи, "погану" Україну", - підсумував український дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Дмитро Кулеба озвучив важливе попередження  усім українцям - він заявив про нахабну провокацію проти нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?