Ще один президент неочікувано відмовився від пропозиції Путіна - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один президент неочікувано відмовився від пропозиції Путіна - відома причина

Ще один президент неочікувано відмовився від пропозиції Путіна - відома причина
Джерело:  online.ua

Чимало впливових політиків ще раніше відмовилися їхати до очільника Кремля Володимира Путіна на Парад перемоги в Москві, який відбудеться 24 червня, незважаючи на складну ситуацію з пандемією коронавірусу. За попередніми даними, передумали брати участь в заході прем’єр-міністри Вірменії, Японії та президент Азербайджану, а також представники команди канцлерки Ангели Меркель. 23 червня офіційно стало відомо, що до них приєднався президент Хорватії Зоран Міланович - зазначається, що він уже скасував запланований до Москви візит через несправність урядового літака. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на хорватське видання Index.hr.

"На рейсі 13 червня 2020 року, який виконувався з метою екстреного медичного транспортування пацієнта з Дубровника в Загреб, сталася поломка державного літака при посадці в аеропорту Дубровника. Були помічені значні втрати моторного масла з правого двигуна. Ніхто з членів екіпажу чи пасажирів не постраждав, однак експлуатацію літака призупинили", - йдеться в повідомленні видання.

Наразі відомо, що ремонт літака планують завершити 24 червня, а це означає, що президент Хорватії не прибуде на парад до 75-річчя завершення Другої світової війни у Москву. Варто зазначити, що речник канцелярії президента Нікола Єліч вже підтвердив інформацію, що Зоран Міланович скасував запланований візит до РФ через аварію державного літака і відсутність комерційних рейсів до Росії через пандемію коронавірусу.

"Президент Міланович скасував свою поїздку до Москви через поломку державного літака, який не може бути відремонтований до запланованої поїздки, а комерційні рейси в Росію ще не запущені", - заявив його речник.

Як відомо, Міланович наразі перебуває з офіційним візитом в Чорногорії, і відразу після його закінчення, він повинен був вирушити на Парад до російського колеги Володимира Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Московський і всієї Русі Кирило "сердечно привітав" росіян з "урочистим днем" початку Великої вітчизняної війни. Чому з його вуст пролунала така дивна заява — поки ніхто не пояснив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?