Ще одна країна категорично відмовилася на обурливої пропозиції Трампа щодо Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна категорично відмовилася на обурливої пропозиції Трампа щодо Путіна

Ще одна країна категорично відмовилася на обурливої пропозиції Трампа щодо Путіна
Джерело:  Укрінформ

Японія категорично проти повернення Росії до Великої сімки, на чому наполягає президент США Дональд Трамп. Посол Японії в Україні Такаші Кураі вважає, що ні про яке включенні президента РФ Володимира Путіна в групу G7 не може бути й мови, поки він продовжує окуповувати українські Крим і Донбас. Кураї пояснив чітку і зрозумілу позицію своєї країни тим, що важливо зберегти солідарність G7 щодо антиросійських санкцій, що стане неможливим при розширенні "Великої сімки" іншими країнами, в тому числі Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Президент Трамп в минулому році поговорив про G8 (повернення Росії в" Велику сімку "- ред.). А в цьому році виступив з ідеєю включити ще кілька країн в цю групу. Втім позиція Японії дуже чітка і проста - надзвичайно важливо зберегти рамки G7 ", - пояснив позицію Токіо японський посол.

Кураі вважає важливим продовження і збереження санкцій проти Росії, які введені за збройне вторгнення Путіна в Україну. Він нагадав, що Японія підтримує антиросійські санкції і по Донбасу, і по Криму.

"Ми вважаємо важливою солідарність G7 щодо санкцій проти Росії. Я часто озвучую в різних випадках, що продовження цих санкцій пов'язано з виконанням Росією Мінських домовленостей і повагою ній суверенітету України. Ми вважаємо важливою солідарність G7 і з питання Криму", - підкреслив Кураі.

Нагадаємо, Трамп озвучив Путіну свою обурливе пропозицію щодо участі РФ в новому саміті "Великої сімки" ще влітку. У Кремлі ж заявили, що приймуть пропозицію Трампа тільки на умовах Москви. Тоді наголошувалося, що Путін прийме остаточне рішення, коли стане зрозуміло, в якості кого запрошують Росію і що буде стоять на порядку денному саміту. При цьому в ЄС обурені рішенням Трампа залучити Росію до саміту G7, звідки країну-агресора виключили після вторгнення в український Крим. З протестом вже виступили в Великій Британії і Канаді.

Як відомо, Росія була виключена зі складу Великої вісімки в 2014 році після анексії Криму та військової агресії на Донбасі. Сьогодні учасниками "Великої сімки" є Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина виступила проти розширення формату Великої сімки в вісімку із залученням Росії. Берлін назвав це неможливим через дії Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?