Ще одна країна підтримала "Турецький потік" в обхід України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна підтримала "Турецький потік" в обхід України

Ще одна країна підтримала "Турецький потік" в обхід України
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що його країна повинна мати додатковий газовий потік з Росії на випадок "проблем" з українським транзитом. Про це він повідомив після зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним, передає ONLINE.UA з посиланням на РТС.

На думку Вучича, Сербії потрібно все більше і більше промислового газу, і що у разі проблем з постачанням газу через Україну, потрібно забезпечити надходження газу через Болгарію з "Турецького потоку".

Окрім того, політик розказав про "чесне та дружелюбне ставлення Путіна та Росії до сербського народу та Сербії". Президент додав, що сторони домовилися про конкретні кроки, про які, за його словами, наразі не можна говорити. Вучич зазначив, що в ході переговорів принаймні 45 - 50 хвилин було приділено темі Косово і Метохії.

 "Сербія не має ані прагнення, ані бажання бути частиною НАТО. Сербія хоче зберегти свій військовий нейтралітет. І саме тому ми працюємо над зміцненням нашої армії, щоб ми могли протистояти будь-якої можливої атаці і агресії проти нашої країни", - підкреслив Вучич і додав, що Росія пообіцяла підтримку у цьому питанні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Вучич заявив, що його політична стратегія стосовно Косова зазнала поразки, тому що "серби вважають за краще втратити все".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?