Ще одна країна раптово вирішила поступитися Путіну, але за однієї умови
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна раптово вирішила поступитися Путіну, але за однієї умови

Ще одна країна раптово вирішила поступитися Путіну, але за однієї умови
Джерело:  online.ua

У російського президента Володимира Путіна з'явився новий союзник на міжнародній арені - Данія раптово змінила свою позицію щодо скандального газопроводу "Північний потік-2" і видала дозвіл на його експлуатацію. Копенгаген видав компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на експлуатацію газопроводу за умови, що будуть виконані зобов'язання щодо безпечної експлуатації магістралі. Зокрема, оператор повинен забезпечити будівництво транзитних трубопроводів з урахуванням ресурсів і навколишнього середовища і при необхідності позначити маршрут. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Енергетичного агентства (DEA) Данії.

"Дозвіл видається відповідно до розділу 2 виконавчого розпорядження № 1520 від 15 грудня 2017 року про деяких спорудах трубопроводів в датських територіальних водах і на датському континентальному шельфі та у відповідності до Конвенції ООН з морського права. Згідно з яким Данія зобов'язана дозволити будівництво та експлуатацію транзитних трубопроводів . Введення в експлуатацію може бути здійснено тільки в тому випадку, якщо хоча б один з трубопроводів був випробуваний, верифицирован і при дотриманні відповідних умов в дозволі на будівництво і дозвіл на експлуатацію ", - йдеться в повідомленні данського регулятора.

Як відомо, 6 липня 2019 року Данія останньою з країн, через чию акваторію повинен проходити газопровід, дала дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2". На сьогоднішній день проект реалізований на 93% - його непобудована ділянка проходить саме через датську акваторію.

Важливо зауважити, що США активно намагаються заблокувати російський "Північний потік-2" . Держдеп США включив Північний потік-2 і Турецький потік в список проектів, на які поширюються санкції закону США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів.

Через жорстку позицію Америки асоціація міжнародних страховиків судновласників відмовилася надавати страховку для судів, задіяних в будівництві трубопроводу. При цьому в Росії сподіваються, що "Північний потік-2" все ж вдасться добудувати і запустити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз раптово змінив позицію щодо Росії- Брюссель відмовився вирішувати долю "Північного потоку 2", поклавши відповідальність за нього на Німеччину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?