Ще одна країна відкрила кордони для українців - куди можна поїхати
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще одна країна відкрила кордони для українців - куди можна поїхати

Ще одна країна відкрила кордони для українців - куди можна поїхати
Джерело:  online.ua

З 16 липня Болгарія відкрила кордони для українців. З сьогоднішнього дня громадяни України можуть в'їжджати в цю країну без проходження 14-денної обсервації і без обов'язкового проходження ПЛР-тесту на коронавірусну хворобу COVID-19. Відповідне рішення прийняло Міністерство охорони здоров'я Болгарії, передає ONLINE.UA.

"Згідно з рішенням Міністра охорони здоров'я РБ від 15.07.2020 № РД-01-405 починаючи з 16 липня громадянам України дозволено в'їжджати на територію Болгарії без проходження 14-денного карантину і без тесту на коронавірус", - повідомили в посольстві України в Болгарії.

Болгарія також відкрила кордони для громадян країн ЄС, Шенгенської зони, Великої Британії, Алжиру, Канади, Австралії, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу і Уругваю.

Важливо відзначити, що Міністерство охорони здоров'я України віднісли Болгарію в "червону зону", тобто, після повернення звідти необхідно буде пройти 14-денну самоізоляцію або зробити ПЛР-тест - якщо результат буде негативний, то обов'язковий карантин можна буде не проходити.

Таким чином, на сьогоднішній день українці можуть поїхати в сім країн на наступних умовах:

  • Болгарія - без проходження 14-денного карантину і без тесту на коронавірус;

  • Хорватія, ОАЕ - з проходженням тесту перед поїздкою (довідка про наявність негативного результату тесту на COVID-19 обов'язкова);

  • Туреччина, Албанія, Єгипет, Мальдіви - без довідок про тест, без самоізоляції і обсервації.

Нагадаємо, з 15 липня Угорщина посилила карантин по коронавірусу, в зв'язку з чим закрила кордон для України. Офіційний Будапешт вніс в "червону" категорію, окрім України, балканські країни. При цьому Росія, де випадків зараження набагато більше, віднесли до "жовтої" зоні, а це значить, що росіяни зможуть в'їжджати до Угорщини за умови дотримання самоізоляції до отримання негативного результату тесту на коронавірус. Країни Євросоюзу також включили Україну в "червону" зону, для країн якої закриті кордони. Представники ЄС будуть переглядати цей перелік кожні два тижні, щоб додати або виключити деякі країни. Головним критерієм для вирішення в Брюсселі визначили рівень захворюваності відносно 100 тисяч населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні ввели збір за виліт з країни. Новий закон встановлює ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, в розмірі 0,5 долара, на міжнародних рейсах - 2 долари. За кожну тонну вантажу в межах України - 2,5 долара, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/в Україну - 10 доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?