Ще одна країна заступилася за Україну та рішуче пішла проти Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна заступилася за Україну та рішуче пішла проти Кремля

Ще одна країна заступилася за Україну та рішуче пішла проти Кремля
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжує шукати шляхи повернення окупованого Росією Криму. Для цього офіційний Київ має намір запустити міжнародний майданчик під назвою Кримська платформа, в якій вже готові взяти участь багато впливових на міжнародній арені союзників України, включаючи Туреччину, Велику Британію, США та Польщу. 14 листопада свою офіційну згоду на участь в Кримській платформі висловила влада Естонії. Офіційний Таллінн має намір допомогти Україні повернути окупований Росією Крим, про що йдеться в повідомленні пресслужби МЗС Естонії, передає ONLINE.UА.

"Будучи відданим прихильником міжнародному порядку, заснованого на дотриманні правил, Естонія зобов'язується брати участь у Кримській платформі, ініційованої Україною", - йдеться в повідомленні МЗС Естонії.

Як відомо, над створенням Кримської платформи посилено готові працювати і США. Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в ході зустрічі з українськими дипломатами кілька днів тому нагадала офіційну позицію США: Крим - це частина України, і Сполучені Штати ніколи не визнають спроби РФ його анексувати. Раніше про готовність співпраці над створенням Кримської платформи заявляв і президент Польщі.

Український глава Володимир Зеленський також запросив в Кримську платформу турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, який вже прийняв пропозицію офіційного Києва і нагадав Путіну, що Крим є українською територією і Анкара не визнає та ніколи не визнає незаконну анексію українського півострова Російською Федерацією.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Велика Британія і Словенія приєдналася до країн, які підтримують створення Кримської платформи, ініційованої командою українського глави Володимира Зеленського для деокупації півострова. Офіційні Лондон і Любляна запевнили офіційний Київ в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Вони пообіцяли сприяти і надавати допомогу українській владі в питанні повернення півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?