Ще одна країна заявила, що рухається до темних часів
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна заявила, що рухається до темних часів

Ще одна країна заявила, що рухається до темних часів
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен виступив з гучною та неочікуваною заявою. Політик офіційно повідомив, що його команда має намір заборонити по всій країні продаж алкоголю після 22:00 в барах, ресторанах і нічних клубах, щоб стримати поширення пандемії коронавірусу. За попередніми даними, всі заклади з ліцензією на продаж алкоголю повинні будуть закриватися не пізніше 22:30. У цей список потрапляють ресторани, бари і нічні клуби. Як стверджує прем’єр, заборона діятиме з 20 листопада і до кінця лютого 2021 року. Окрім того, він зізнався, що Швеція почала "рухатися до темних часів", тому громадян потрібно підготуватися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на The Local.

"Здається, що ми рухаємося до темних часів, коли мова йде про поширення інфекції... Кожне прийняте нами рішення має значення", — наголосив Стефан Левен.

Окрім того, він наголосив, що його команда готова вжити подальші заходи, якщо вважатиме за необхідне. За його словами, це стосується обмеження кількості людей, які можуть зустрічатися.

"Я розумію, що люди втомилися, я розумію, що людям не вистачає їх повсякденного життя. Я розумію, що може бути складно дотримуватися рекомендацій, але зараз ситуація нестійка", — зауважила міністерка охорони здоров'я і соціальних справ Лена Халленгрен.

Чиновниця назвала паби і бари як "середовищем підвищеного ризику" не тільки тому, що вони є місцем, де люди зустрічаються для спілкування, а й тому, що люди можуть послабити пильність, перебуваючи під впливом алкоголю. За словами влади країни, вимога набуде чинності не відразу. Правила спершу пройдуть консультації, перш ніж будуть затверджені урядом Швеції. Якщо вони будуть ухвалені, то стануть законом — на відміну від багатьох заходів влади щодо коронавірусу, які мають форму рекомендацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно очільник Максим Степанов звернувся до усіх українців з терміновим попередженням. Міністр звернув увагу на те, що вірус SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, став набагато агресивнішим, тому людям потрібно негайно припинити займатися самолікуванням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?