Ще одна країна жорстко поставила Путіна на місце після скандальних заяв
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна жорстко поставила Путіна на місце після скандальних заяв

Ще одна країна жорстко поставила Путіна на місце після скандальних заяв
Джерело:  online.ua

Чи не кожна заява очільника Кремля Володимира Путіна стає причиною міжнародних скандалів та конфліктів - так сталося й цього разу, коли глава МЗС Естонії публічно жорстко розкритикував позицію президента Росії щодо окупації Радянським Союзом країн Балтії в роки Другої світової війни. Зазначається, що міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у своєму стилі засудив позицію глави РФ щодо інтерпретації історії країн Балтії в роки Другої світової війни - варто звернути увагу на те, що підставою для його заяв стала стаття Путіна, яка була опублікована у виданні National Interest, передає ONLINE.UA.

"Президент Росії Володимир Путін продовжує просувати неправдивий історичний наратив…. Він стверджує, що країни Балтії приєдналися до СРСР на основі угоди та за згодою обраних народних представників, і це відповідало міжнародному та національному праву того часу. Ці твердження цілком і повністю неправдиві, і я їх засуджую. Особливо цинічно лунають такі заяви у тиждень, коли виповнюється 80 років з моменту протиправної окупації Балтійських країн", - написав Урмас Рейнсалу.

Окрім того, естонський дипломат відреагував на згадку Путіним ролі Нюрнберзького процесу, наголосивши, що засудження злочинів проти людяності важливе, а відтак "в інтересах спільного майбутнього Європи – на відритому міжнародному судовому засіданні дати правову оцінку злочинам проти людяності, скоєним під час режиму, який підтримував комуністичну антигуманістичну ідеологію Радянського Союзу".

Варто таокж звернути увагу на те, що 18 червня МЗС Естонії викликало посла РФ через пропозицію Держдуми щодо скасування прийнятого З'їздом народних депутатів СРСР тридцять років тому рішення засудити пакт Молотова - Ріббентропа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда президента країни Володимира Зеленського обурилася, коли дізналася про нове цинічне рішення очільника Кремля Володимира Путіна щодо України та українців. Першим з коментарем виступило Міністерство закордонних справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?