Ще одна країна зважилась на удар проти Росії - ​​над Путіним нависла нова загроза
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна зважилась на удар проти Росії - ​​над Путіним нависла нова загроза

Ще одна країна зважилась на удар проти Росії - ​​над Путіним нависла нова загроза
Джерело:  online.ua

Поки влада Німеччини і Євросоюзу не вирішуються нанести удар по російському президенту Володимиру Путіну і заблокувати скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить постачати газ до Європи в обхід України, майбутнє російського проєкту знову стало на порядку денному серед учасників. Зокрема, сумніви щодо безпеки для Європи "Північного потоку-2" виникли у Данії, де мають намір переглянути свою позицію і можливо відмовитися від участі в проєкті. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредерікса нагадала, що Данія спочатку виступала проти будівництва російського газопроводу, оскільки він зробить європейські країни залежними від Росії. Про це вона заявила в суботу, 12 вересня, передає ONLINE.UA з посиланням на Датське радіо.

"Я не думаю, що нам потрібно робити себе залежними від російського газу. Було б добре, якби ми могли почати нову дискусію про це. Вважаю це позитивним, оскільки я на протязі всього часу була проти Північного потоку - 2", - прокоментувала Фредерікса висловлювання німецьких політиків про можливість зупинити будівництво газопроводу через отруєння Олексія Навального.

Як відомо, 6 липня 2019 року Данія останньою з країн, через чию акваторію повинен проходити газопровід, дала дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2". На сьогоднішній день проєкт реалізований на 93% - його непобудована ділянка проходить саме через датську акваторію.

Важливо додати, що команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель до останнього дня всіма силами допомагала російському президенту Володимиру Путіну в обхід санкцій США добудувати скандальний газопровід "Північний потік-2". Навіть після скандалу з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального отрутою з групи "Новачок", за яким може стояти Кремль, в Бундестазі намагалися не пов'язувати інцидент з "Північним потоком-2".

Однак нещодавно глава МЗС ФРН Гайко Маас не виключив, що завершення будівництва Nord Stream 2 може бути пов'язано з повноцінним розслідуванням Росією отруєння Навального, хоча ще недавно сама Меркель просила не пов'язувати будівництво російського газопроводу і ситуацію з російським опозиціонером. До того ж уже і лідерка ФРН Ангела Меркель не виключає, що газопровід Північний потік-2 може потрапити під санкції у зв'язку з отруєнням Навального.

Нагадаємо, 2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, так як намагалися змусити його замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон несподівано для всіх занепокоївся Північним потоком - 2. Він вважає, що газопровід може зробити залежними країни ЄС від Росії, і про це вже переговорив з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?