Ще сім областей України потрапили в “червону” зону карантину. Тепер їх 15
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще сім областей України потрапили в “червону” зону карантину. Тепер їх 15

Ще сім областей України потрапили в “червону” зону карантину. Тепер їх 15
Джерело:  online.ua

У середу, 27 жовтня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про перехід у «червону» зону карантину семи областей України. Тож з 30 жовтня “червоний”, найвищий рівень епідемічної небезпеки пошириться на 15 областей. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Джерело: Telegram-канал Немчінова.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей», – написав міністр.

У «червоній зоні» забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, театрів, кінотеатрів, тощо;

  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів.

Карантинні обмеження «червоного» рівня не застосовуються за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» Covid-сертифікату про проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусу.

У цій зоні заклади освіти можуть працювати лише за умови 100% вакцинації працівників.

“Червона” зона в Україні

Нагадаємо, напередодні МОЗ України розширив «червону» зону карантину до восьми областей. 26 жовтня у “червону” зону перейшли Рівненщина та Миколаївщина. Раніше «червоний» рівень епіднебезпеки був запроваджений на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Сумської та Херсонської областей.

Зазначимо, що станом на ранок 27 жовтня в Україні зафіксували 22 тисячі 574 нових випадків інфікування коронавірусом (з них дітей – 1 532, медпрацівників – 399), госпіталізовано за минулу добу 5 тисяч 925 пацієнтів, померли внаслідок коронавірусної хвороби 692 людини.

Читайте також:

  • В Twitter поширилася теорія про походження коронавірусу від лобстерів з США. Вчені підозрюють Китай.

  • В Україні дозволили вакцинувати дітей від коронавірусу.

  • Ляшко назвав кількість померлих після вакцинації проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?