Що буде з Вагнером після ліквідації Пригожина — відповідь політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Що буде з Вагнером після ліквідації Пригожина — відповідь політолога

Що буде з Вагнером після ліквідації Пригожина — відповідь політолога
Джерело:  online.ua

На переконання політолога та соціолога із Німеччини Ігоря Ейдмана, власник ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина уже втратив підтримку російського диктатора Володимира Путіна, а це означає, що він також незабаром може втрати своїх найманців.

Джерело: "24 Канал"

Пригожин переграв сам себе

Ігор Ейдман звертає увагу на те, що у "кухаря Путіна" була підтримка не лише очільника Кремля. Його також підтримували брати Ковальчуки, адміністрація президента й так званий глава Чечні Рамзан Кадиров.

Однак усі уже відвернулися від Пригожина.

Його поведінка ситуативна. Він (Пригожин – ред.) поводиться, як типовий авантюрист часів смути чи громадянської війни. Йде у ва-банк, поводиться як гравець. Це людина, яка не знає, що буде завтра, але намагається блефувати, – зазначає експерт.

Пригожин може втратити ПВК Вагнера

Як вважає Ейдман, Пригожин досі живий лише тому, що в нього є найманці, які є вкрай корисним ресурсом для Кремля.

Я думаю, що зараз будуть намагатися акуратно виводити ПВК "Вагнер" з-під господаря. Російська влада поки боїться їх чіпати, йдуть акуратні перемовини. Вона не піде на сутичку під час війни, – прогнозує політолог.

Ігор Ейдман також зазначає, що як тільки українська розвідка чи команда Шойгу дадуть зрозуміти "Вагнеру", що Пригожина незабаром ліквідують, то найманці можуть самі ж його кинути.

Умовно Пригожин – не жилець, його списали. Хочете йти під ніж – йдіть, якщо ні – ми вас перекуповуємо. Формально контролюватиме Міноборони і для вас нічого не зміниться. Посилить це той факт, що Пригожин втратив прихильність Кремля, – переконаний експерт.

Як українці можуть стягнути мільярди доларів репарацій з Вагнера

Британський адвокат Джейсон МакК’ю розповів про перший судовий позов проти групи "Вагнера" від імені українців.

Що важливо розуміти, він представляє інтереси тисячі евакуйованих українців у Великій Британії та стягнути мільярди доларів репарацій за терористичну діяльність бойовиків.

Якщо скласти разом усі ці справи, заплановані різними юридичними експертами в різних частинах світу, вийде сума у 200 мільярдів доларів відшкодування для пересічних українців. Мені здається, що мета цієї програми варта того, щоб за неї боротися. Це частина української боротьби за справедливість, чи не так? - зазначив адвокат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?