Що чекає на київський вокзал після передачі у концесію - відповідь міністра
Категорія
Політика
Дата публікації

Що чекає на київський вокзал після передачі у концесію - відповідь міністра

Що чекає на київський вокзал після передачі у концесію - відповідь міністра
Джерело:  rbc.ua

Уряд планує передасти у концесію залізничний вокзал Києва під контроль інвесторів для збільшення його прибутковості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, інвестиції призведуть до появи у привокзальній зоні паркінгів і торгівельно-розважальних об'єктів.

Посадовець зазначив, що не має розуміння того, яким чином вокзал у 2018 року отримав збитків на 2 мільйони доларів.

"При тому, що там неймовірний пасажирський трафік і поруч McDonalds, який входить в топ-5 найбільш прибуткових у світі. Тобто для McDonalds цей трафік дає прибуток, а для вокзалу – збитки", - підкреслив Криклій.

Міністр також сумнівається у можливості "Укрзалізниці" збудувати згадані вище об'єкти навіть у разі запозичених коштів. Через це уряд планує передати вокзал під тимчасове керівництво інвесторів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в уряді оголосили про плани частково приватизувати "Укрпошту". Вважаєьтся, що контрольним обсягом акцій може й надалі володіти країни, а от малий сегмент можна віддати інвесторам. У керівництві компанії підтримали відповідну ініціативу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?