Що далі буде з доларом - аналітики озвучили шокуючий прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що далі буде з доларом - аналітики озвучили шокуючий прогноз

Що далі буде з доларом - аналітики озвучили шокуючий прогноз
Джерело:  online.ua

Аналітики із Goldman Sachs Group вразили міжнародну спільноту новим неочікуваним прогнозом - там заявили, що становище долара США як світової резервної валюти знаходиться під загрозою. За їхніми словами, це припущення підтверджує нещодавнє блискавичне зростання цін на золото. На переконання фахівців, наразі долар зіткнувся з декількома ризиками, а саме: курс Федерального резерву США може зміститися в сторону "інфляційного ухилу", зростання політичної невизначеності і зростаючі побоювання, пов'язані з черговим сплеском коронавірусної інфекції в країні. На думку аналітиків, накопичення заборгованості в результаті пандемії може призвести до ескалації страхів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Рекордне ралі золота відображає зростаюче занепокоєння щодо світової економіки. Банк підвищив свій 12-місячний прогноз цін на золото з 2 тис доларів до 2,3 тис доларів за унцію. Падіння долара відбувається на тлі прогнозів знецінення долара після історичної угоди країн Європейського союзу, які схвалили пакет заходів для порятунку економіки від коронавірусу, що підштовхнуло зростання євро і призведе до першого в історії випуску спільного боргу", - наголошують аналітики.

За словами експертів із Goldman Sachs, зростаючий рівень боргу в Штатів, який наразі перевищує 80% валового внутрішнього продукту країни, і в інших країнах підвищує ризик того, що центральні банки та уряди можуть допустити прискорення інфляції.

"В результаті роздуті баланси центробанків і величезна пропозиція грошей створюють "велику ймовірність того, що коли-небудь в майбутньому, після нормалізації економічної активності, у центральних банків та урядів з'явиться спокуса для підвищення інфляції з метою полегшення накопиченого боргового тягаря", - діляться своєю думкою іноземні експерти.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 липня глава українського уряду Денис Шмигаль озвучив нову гучну обіцянку — політик зазначив, що його команда не розглядає можливість штучної девальвації гривні і стимулювання інфляції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?