Цього не буде - влада дала гучну обіцянку усім українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Цього не буде - влада дала гучну обіцянку усім українцям

Цього не буде - влада дала гучну обіцянку усім українцям
Джерело:  online.ua

28 липня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль виступив з новою гучною заявою - він наголосив, що влада не розглядає можливість штучної девальвації гривні і стимулювання інфляції, тому панікувати не має сенсу. За його словами, подібні питання з центробанком не обговорюються. Шмигаль звернув увагу на те, що Національний банк веде власну монетарну політику. Його основні цілі - збереження стабільності грошової одиниці, стабільності фінансової системи і цінової стабільності в країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінгу глави уряду.

Прем'єр підкреслив, що Кабмін і НБУ працюють над збереженням курсової і цінової стабільності. Окрім того, він зазначив, що уряд "цікавить розвиток промисловості, інвестиції в промисловість... але це не предмет дискусій про додаткову або особливу емісію грошей".

"Це не предмет того, що повинен бути курс штучно завищений або занижений. У нас курс регулюється ринком, це дуже важливо", - додав Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що минулого тижня курс долара перевищив 28 гривень, але наприкінці тижня зростання припинилося. З початку поточного тижня гривня зміцнюється до долара, але продовжує падати щодо євро. Що важливо розуміти, нещодавно очільник Мінфіну Сергій Марченко озвучив прогноз, що до кінця року курс долара в Україні залишиться стабільним, передумов для сильного коливання немає. Окрім того, перед початком падіння гривні в липні Марченко заявляв, що Україні для виконання бюджету необхідний більш високий курс долара.

Український лідер Володимир Зеленський переконує, що через курс гривні українські підприємства "недоотримали мільйони і закрилися", за його словами, всі підприємці "прекрасно розуміють" ситуацію навколо глави НБУ. Глава Мінекономіки Ігор Петрашко наголосив, що у короткостроковій перспективі оптимальний рівень інфляції має бути не нижче 8-9%. Що важливо розуміти, заяви про зростання інфляції або ослаблення гривні є контрпродуктивними, оскільки можуть спричинити скорочення інвестицій, споживання та зайнятості.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, скільки коштів Україні потрібно позичити у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?