Що допоможе Україні здобути перевагу над армією РФ у Чорному морі — відповідь Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Що допоможе Україні здобути перевагу над армією РФ у Чорному морі — відповідь Гуменюк

Що допоможе Україні здобути перевагу над армією РФ у Чорному морі — відповідь Гуменюк
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного координаційоного центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, українські військові потребують морських дронів, а згодом - кораблів для перемоги над злочинною армією РФ у Чорному морі. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про необхідні засоби для перемоги над Росією у Чорному морі 

Просто засоби, якими ми діяли, мали бути удосконалені і відповідати викликам цієї війни. Її недаремно охрестили "війною дронів". І це стосується не лише повітря, а й моря, - пояснює Гуменюк.

За її словами, наразі українські військові використовують усе наявне озброєння та техніку для встановлення переваги над злочинною армією РФ у Чорному морі.

Взагалі, акцент на тому, як максимально ефективно протидіяти. Необов'язково вибудовувати велетнів, щоб побити тих самих велетнів, які нам протидіють. Ми вже переконалися, що маленькими ударами можемо завдавати більшої шкоди, - підкреслила Гуменюк.

За її словами, наразі судна, які будуються у Туреччині для України, це більш далека перспектива, якої український флот не може чекати так довго у умовах повномасштабного вторгнення.

Тому, щоб переломити хід війни у морі, нам поки що потрібні саме дрони. А потім для закріплення ефекту будуть кораблі, - підкреслює представниця ОК "Південь".

Що дають Україні атаки по російських портах 

За словами керівника військових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, розгорнувши власний морський флот та здійснивши серію успішних атак по кораблях Чорноморського флоту армії РФ, Україна довела, що може на рівних протистояти армії РФ в Чорномору морі.

Міністерство оборони України закриває російські порти Чорного моря разом з окупованими портами Чорного моря, і попереджає, що судноплавство там не є безпечним. Цим Україна змогла вийти в рівну позицію з Росією у боротьбі за судноплавство у Чорному морі. Це ризикований досить крок, адже навіть серед європейських наших партнерів є багато тих, хто використовував криваву російську нафту як альтернативну, і міг критикувати Україну за цей крок. Але вони не стали, тому що це стає токсичним, - підкреслив експерт.

Він підкреслив, що за допомогою "зернової угоди" Кремль отримав змогу змусити світ визнати дії в Росії в Чорному морі і рахуватись з ними.

Через це навіть Міжнародна морська організація нічого не заявляла, хоча формально блокада українських портів тривала понад півтори роки. Саме тому, після виходу РФ зернової угоди, Україна відразу звернулася до ММО.

Блокада нашої північно-західної частини Чорного моря тривала півтора року. І ми нічим не відповідали. Міжнародна морська організація мовчала, не могла нічого відповісти. А от після російських обстрілів наших портів і після ударів українських дронів по російському десантному кораблю у Новоросійську та військовому танкеру, Міжнародна морська організація проснулась! У відповідь на заяву України вона відреагувала, що наші вимоги цілком законні і дії цілком законні, - зазначив Лакійчук.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?