Україна здатна самостійно перемогти РФ у Чорному морі — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна здатна самостійно перемогти РФ у Чорному морі — Politico

Україна здатна самостійно перемогти РФ у Чорному морі — Politico
Джерело:  online.ua

Через те, що Туреччина не перевіряє кораблі, які можуть таємно постачати озброєння армії РФ у Чорному морі, Україна почала самостійно та ефективно чинити опір Чорноморському флоту РФ, обираючі для цього найбільш придатні та вразливі цілі.

Джерело:  Politico

Як Україна завдає поразки армії РФ у Чорному морі 

Ще більший занепокоєння викликають кораблі, які, як стверджується, таємно постачають російські збройні сили. Деякі зараз маскуються під торгові судна - вони можуть виконувати комерційні завдання або наймати цивільні екіпажі під нейтральним прапором, - пояснив у розмові із журналістами видання  морський експерт з Туреччини Йорук Ішик.

У матеріалі видання зазначається, що Туреччина не проводить перевірку таких кораблів. При цьому, залишаючись членом НАТО, Туреччина відмовилась підтримувати санкції проти Росії.

Щоб захистити себе від наслідків, офіційна Анкара підтримала укладення "зернової угоди".

Турецький уряд отримав компенсацію за конфлікт. Вони сприяли вкраденим постачанням зерна з України, і подбали про те, щоб зберегти добрі відносини з Москвою, а також із Києвом. Але крах зернової угоди показує межі, в яких Анкара може впливати на Чорне море, - підкреслює професор Школи післядипломної освіти військово-морського флоту США Райан Гінгерас.

Як Україна планує перемогти Росію у Чорному морі

Між тим, Україна розпочала новий етап власної боротьби із Росією за контроль над Чорним морем.

Наразі Києв рішуче налаштований самостійно покласти край загрозі з боку Росії у Чорному морі.

Автори матеріалу підкреслюють, що минулого тижня Україна оголосила води навколо російських портів у Чорному морі небезпечними, зазначивши, що російські військові кораблі будуть цілями українських атак.

За кілька годин до цього українські збройні сили збили російський танкер "Сіг", який перевозив 43 тис 123 барелі мазуту. Ця мета була найчудовішою - адже корабель вже понад півстоліття допомагає російським збройним силам. Удар по "Сігу", секретному допоміжному судну ВМФ Росії" , завдає удару по російській логістиці в Сирії, завдає шкоди прибуткам пов'язаних з Кремлем еліт, які заробляють гроші на цій торгівлі, і скорочує кошти, які використовуються для оплати своїх приватних військових, - зазначають журналісти видання.

Буквально за день до цього Україна здійснила атаку на російський корабель "Оленьогірський гірник" у найбільшому торговому порту РФ у Новоросійську.

 Після цього Україна офіційно повідомила, що 6 найбільших портів РФ – Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань – небезпечні для судноплавства.

Своєю чергою військові експерти заявили, що атаками на кораблі Україна довела Росії, що блокування портів можливе з двох сторін, і поставило агресору ультиматум: або Чорне море буде розблоковане для всіх цивільних вантажів України та Росії, або плавати в ньому ніхто не буде. Це дає Україні потужний важіль для розблокування портів всіх видів продукції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?