Влада ПАР вмовляє Росію відновити зернову угоду
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада ПАР вмовляє Росію відновити зернову угоду

Влада ПАР вмовляє Росію відновити зернову угоду
Джерело:  online.ua

Влада Південно-Африканської республіки намагається переконати Кремль повернутись до умов "зернової угоди". 

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про спроби ПАР повернути Росію до зернової угоди  

Ми також докладаємо всіх зусиль, щоб переконати російську сторону зайнятися чорноморською угодою щодо зерна та взаємодіємо з усіма відповідними сторонами, щоб побачити, чи зможемо ми знайти рішення, щоб забезпечити відкриття Чорноморської ініціативи, - заявила глава МЗС ПАР Наледі Пандор під час переговорів зі своїм японським колегою Есімаса Хаясі у Преторії.

За словами японського дипломата, Токіо засуджує Росію за рішення вийти із "зернової угоди" та готовий посприяти її відновленню.

Два міністри підтвердили необхідність співпраці обох країн у галузі продовольчої безпеки в Африці.

Що відомо про позицію ПАР стосовно війни РФ проти України

Пандора пояснила підсумки саміту Росія-Африка. Хаясі перебуває в турі африканськими країнами, які він вважає відносно дружніми щодо Росії, а на порядку денному стоять Уганда та Ефіопія.

Південна Африка зайняла позицію, що не приєдналася, щодо війни Росії проти України, що викликало критику з боку деяких її найбільших торгових партнерів, включаючи США.

Пандор заявила, що Південна Африка продовжуватиме домагатися припинення війни.

Наша країна залишається такою, що не приєдналася в цьому конфлікті, оскільки ми розглядаємо всі війни як війни, в яких ми не повинні приймати чиюсь сторону, - зазначила глава МЗС ПАР.

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін намагався виправдати вихід Москви з угоди щодо зерна на саміті з лідерами африканських країн.

Ці країни відчувають вплив зростання цін на продовольство, яке розпалило його війну проти України.

Південна Африка була виключена з обіцянки про безкоштовне зерно, яке Путін дав на зустрічі шести африканським країнам, які мають міцні зв'язки з Москвою.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?