Шантаж продовжується. РФ не бажає повертатися до "зернової угоди" — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Шантаж продовжується. РФ не бажає повертатися до "зернової угоди" — ISW

Шантаж продовжується. РФ не бажає повертатися до "зернової угоди" — ISW
Джерело:  online.ua

Росія не демонструє бажання повернутися до Чорноморської зернової ініціативи і продовжує шантажувати західні країни своїми умовами.

Джерело: ISW

РФ не бажає повернення до зернової угоди

Росія продовжує висловлювати своє небажання повертатися до Чорноморської зернової ініціативи. Тому що вимагає значні поступки з боку Заходу, які надати їй не можуть.

Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

Так, 4 серпня Кремль оприлюднив спільну заяву з офіційною назвою "Африканська мирна ініціатива".

Перед заявою 28 липня президент РФ Володимир Путін зустрівся з африканськими лідерами.

У документі йдеться про те, що африканські лідери закликали до конкретних кроків з усунення перешкод для експорту російського зерна і добрив. Також мова зайшла про вивільнення і доставку до африканських країн 200 тисяч тонн російських добрив, які застрягли в європейських портах.

Ці заклики свідчать про те, що африканські лідери підтримують умови Росії щодо відродження Чорноморської зернової ініціативи, – впевнені аналітики інституту.

США підтримують право України на безпечний експорт зерна

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив 4 серпня, що США продовжать робити "все необхідне" для того, щоб РФ могла вільно експортувати продовольство на світовий ринок. Умова – Росія повинна відродити "зернову угоду" та дозволити Україні безпечно експортувати зерно через Чорне море.

На що речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що як тільки Штати виконають умови РФ, "угода буде негайно відновлена".

Ці заяви не дають чіткого уявлення про те, що РФ має намір приєднатися до Чорноморської зернової ініціативи та прагне змусити Захід скасувати обмеження на її власний експорт, – резюмували в ISW.

Нагадаємо, 17 липня Росія вийшла з "зернової угоди". Російські ракетні удари по українським портам після цього стали масованими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?