Африканський Союз висунув Путіну термінову вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Африканський Союз висунув Путіну термінову вимогу щодо України

Африканський Союз висунув Путіну термінову вимогу щодо України
Джерело:  online.ua

Країни Африканського Союзу вимагають у команди російського диктатора Володимира Путіна негайно відновити "зернову угоду" з Україною за посередництва Організації Об'єднаних Націй. З такою заявою виступив президент Коморських островів Азалі Ассумані, який очолює Африканський союз із 55 країн.

Джерело:  Рolitico

Африканський Союз хоче, щоб РФ повернулася до зернової угоди

Ми обговоримо це з Путіним, щоб побачити, як ми можемо перезапустити цю угоду, - наголосив президент Коморських островів.

Він також звернув увагу міжнародної спільноти на те, що проблема зерна та добрив стосується всіх.

Що важливо розуміти, очільник Кремля проводить зустрічі з 17 африканськими лідерами 27-28 липня, оскільки робить все можливе, щоб зберегти відносини з африканським континентом на тлі тотальної міжнародної ізоляції.

Що Путін пропонує країнам Африки

Російський диктатор стверджує, що має намір поставити безплатне зерно шістьом африканським країнам.

За його словами, в найближчі місяці "РФ безкоштовно поставить країнам Африки по 25-50 тисяч тонн зерна і забезпечить безплатну доставку".

Як запевняє Путін, зерно отримають Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Центральноафриканська республіка й Еритрея.

Окрім того, очільник Кремля цинічно збрехав, що Росія вирішила вийти із "зернової угоди", оскільки вона нібито не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в найбідніших країнах Африки, Азії й Латинської Америки.

Ба більше, Путін традиційно нагадав, що загальна сума списаної Москвою заборгованості африканських країн наразі становить 23 млрд доларів.

За останніми запитами африканських країн виділимо на ці цілі, їхній розвиток, ще понад 90 млн дол, - сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?