Стали відомі подробиці руйнівних наслідків атак армії РФ по портовій інфраструктурі України
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі подробиці руйнівних наслідків атак армії РФ по портовій інфраструктурі України

Стали відомі подробиці руйнівних наслідків атак армії РФ по портовій інфраструктурі України
Джерело:  online.ua

За словами віце-прем'єр-міністра Олександра Кубракова, внаслідок серії ракетних атак по портовій інфраструктурі злочинною армією РФ було частково зруйновано 26 портових об’єктів і 5 суден.

Джерело: Telegram Олександра Кубракова

Що відомо про наслідки атак армїі РФ по портовій інфраструктурі України

Спільно засудили вихід Росії з "зернової ініціативи" та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України. Тільки за останні 9 днів в результаті атак РФ пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден. Також росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії. Цим РФ фактично блокує рух суден в напрямку морських портів України, - зазначив Кубраков за результатами засідання Ради Україна-НАТО.

Міністр закликав країни діяти швидко та рішуче, не допустити блокади Чорного моря російськими військами.

Чим загрожують атаки армії РФ по українських портах

Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія, - попередив Кубраков.

За інформацією Кубракова, наразі вже обговорюються можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству.

Вдячний союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність в акваторії Чорного моря. Розраховуємо, що це допоможе стабілізувати безпекову ситуацію і створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів, - зазначив міністр.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?