РФ готує блокаду Чорного моря
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує блокаду Чорного моря

РФ готує блокаду Чорного моря
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, наразі є кілька ознак підготовки Росією до блокади Чорного моря.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про підготовку Росії до блокади Чорного моря 

Перша демонстрація - це були навчання, які вони провели за сценарієм ймовірної атаки на цивільне судно, як це буде розвиватися. Тобто вони приміряються до провокацій, які спланували, - зазначила Гуменюк.

За її словами, те, що росіяни готують корабельне угруповання, теж говорить про підготовку до блокади.

За останній тиждень у Чорному морі ми не спостерігали менше ніж 14 ворожих кораблів, це досить широко представлений формат, - підкреслила речниця ОК "Південь".

Російський Чорноморський флот посилює військову присутність в акваторії Чорного моря, ймовірно, маючи намір створити умови для примусової зупинки та обшуку цивільних судів, а також посилення контролю, зазначають експерти.

Як повідомили в Military Media Center та Міноборони Великої Британії, російські сили готують кораблі в Чорному морі, щоб "посилити блокаду України".

Що відомо про нічні ракетні атаки армії РФ по Україні 

Росія вночі 27 липня вчергове атакувала Україну ракетами та дронами-камікадзе. Під прицілом ворога був порт та аеродром.

Цієї ночі повітряну тривогу оголосили у південних, східних центральних та частині північних областей.

Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу ударів ракетами на півдні України. У центральних областях була загроза атак безпілотниками.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?