Як вплине зрив Росією "зернової угоди" на світову економіку — британська розвідка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як вплине зрив Росією "зернової угоди" на світову економіку — британська розвідка

Як вплине зрив Росією "зернової угоди" на світову економіку — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Розвідка Великої Британії попереджає, що зрив Росією "зернової угоди" і блокада Чорного моря погіршать ситуацію із продовольством в Африці.

Джерело: розвідувальний огляд Міністерства оборони Великої Британії

Як вплине зрив Росією "зернової угоди" на світову економіку

У відомстві нагадують, що напередодні у російському Санкт-Петербурзі відбулась конференція Росія-Африка, в якій взяли участь 17 глав африканських держав, в той час як на попередній такій зустрічі їх було 43.

Захід відбувся через десять днів після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи.

У розвідці нагадали, що ця ініціатива дозволила експортувати 30 мільйонів тонн українського зерна до Африки, забезпечуючи необхідними продуктами харчування такі країни, як Ефіопія, Кенія, Сомалі та Судан.

Окрім прямого порушення поставок, російська блокада України також призводить до зростання цін на зерно. Наслідки війни в Україні майже напевно погіршать продовольчу ситуацію в Африці щонайменше на наступні два роки.

Навіщо Путін обіцяє країнам Африки безкоштовне зерно 

Зазначається, що із відповідною заявою кремлівський диктатор виступив під час економічного форуму "Росія-Африка".

Путін зухвало заявив, що Росія прагне стати альтернативою поставкам українського зерна, як комерційним, так і безоплатним.

Щоб бути конкретним, додам, ми будемо готові вже найближчими місяцями, найближчими три-чотири місяцями, безоплатно надати Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, ЦАР, Еритреї по 25-50 тисяч тонн зерна. Забезпечимо і безкоштовну доставку цієї продукції споживачеві, — цинічно заявив диктатор.

При цьому Путін також почав критикувати Україну та звинуватив країни Заходу у нібито створенні перешкод для експорту зерна.

Він заявив, що нібито у рамках "зернової угоди" більшість зерна пішла у країни з високим доходом.

Крім того, Путін поскаржився, що умови Росії щодо "зернової угоди" не були виконані.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?