Перше судно з часу розірвання РФ зернової угоди вийшло з порту Одеси — Кубраков
Категорія
Україна
Дата публікації

Перше судно з часу розірвання РФ зернової угоди вийшло з порту Одеси — Кубраков

Перше судно з часу розірвання РФ зернової угоди вийшло з порту Одеси — Кубраков
Джерело:  online.ua

Перше судно з часу розірвання РФ зернової угоди вийшло з порту Одеси. Контейнеровоз вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор.

Джерело: Олександр Кубраков

Перше судно з 16 липня вийшло з порту Одеси

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси.
Контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.

Міністр розказав, що 16 серпня 2023 року контейнеровоз, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту – понад 30 тис тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством.

Коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації, – додав він.

В Україні діють тимчасові коридори для цивільних суден 

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.

Останній раз судно виходило в рамках Зернової угоди 16 липня з порту Одеса.

Після зриву Зернової угоди, РФ вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту. Разом з тим, спостерігаються інформаційні спекуляції та спроби провокацій у Чорному морі для впливу на на рух суден до українських портів, – пише Кубраков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?