Що є запорукою якісного планування воєнних дій — пояснення фахівця
Категорія
Україна
Дата публікації

Що є запорукою якісного планування воєнних дій — пояснення фахівця

Що є запорукою якісного планування воєнних дій — пояснення фахівця
Джерело:  online.ua

Начальник геоінформаційної служби ЗСУ, юрист з мiжнародного права Вадим Козьма пояснив, які фактори допомагають якісно спланувати воєнні дії та як вони безпосередньо впливають на хід війни.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як місцевість впливає на планування воєнних дій

Вадим Козьма звертає увагу на те, що саме місцевість, під час планування, тренувань та навчань військ, — є одним із головних факторів.

До прикладу, будь-який легковий автомобіль має певні обмеження в тому, як він може просуватися по території. Тобто його потрібні або асфальтовані дороги, або ґрунтові дороги. Чим більше автівка має позашляхових характеристик, тим менше вона залежить від наявності доріг. Але водночас він не може переходити водну перешкоду - наприклад, річку.Хоча є позашляховики, які підготовлені просуватися убрід до метра. Таким чином місцевість впливає на те, як ти можеш застосовувати позашляховик у своїй діяльності.

Експерт наголошує, що питання місцевості є вирішальним, оскільки більшість нашої техніки пересувається саме по землі.

Місцевість — це не лише про землю

Однак, що важливо розуміти, місцевість - це не лише земля, а й повітряний простір, а й морська, озерна чи річкова поверхня.

Військовий топограф нагадує, що ті самі річки бувають суднохідними, або ж ні. Знову ж таки, її глибина, ширина - усе це повинне обов'язково бути враховане під час планування воєнних дій.

Попри те, що повітряний простір не містить якихось конкретних фізичних перешкод, але погодні умови будуть вкрай сильно впливати на те, як буде працювати наша авіація.

Саме тому, на переконання Вадима Козьми, вплив місцевості на сучасні бойові дії є визначальним. Хоча насправді факторів, які вирішують хід війни - дуже багато і це важливо розуміти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?