Що може вбити коронавірус - з'явилися обнадійливі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Що може вбити коронавірус - з'явилися обнадійливі дані

Що може вбити коронавірус - з'явилися обнадійливі дані
Джерело:  online.ua

Новий коронавірус швидко руйнується під впливом сонячного світла, тепла і вологи. У сонячну погоду при температурі 21-23 градуси період напіврозпаду вірусу в краплі слини на поверхні і в повітрі в частинках аерозолю знижується до 1,5-2 хвилин. Таким чином поширення коронавірусу може значно знизиться влітку, до якого залишилися лічені дні. Про це йдеться в доповіді міністерства внутрішньої безпеки США, дані якого оприлюднив на брифінгу американський лідер Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA.

"Вчені з нашого міністерства внутрішньої безпеки представили доповідь, в якій говориться про те, як вірус поводиться при різних температурах, кліматі, поверхнях ... Дослідження показали, що вірус краще виживає в холодному і сухому середовищі і гірше - в теплому і вологому", - повідомив Трамп.

Результати досліджень американських вчених, які оприлюднив Трамп, підтверджують ряд гіпотез вчених з усього світу, що коронавірус, як і інші віруси, дуже вразливий до сонячного світла і тепла. Згідно з інформацією вченого з МВБ США Білла Брайанта, період напіврозпаду вірусу в краплі слини на поверхні при температурі 21-23 градуси за Цельсієм, вологості 20% і при відсутності сонця складає 18 годин, але в тих же умовах і при вологості 80% коронавірус розпадається за 6 годин. При температурі 35 градусів за Цельсієм і вологості 80% розпад коронавіруса прискорюється до 1 години, а при температурі 21-23 градуси, але вологості 80% і при попаданні ультрафіолету від прямих сонячних променів - до 2 хвилин.

У ситуації, коли коронавірус знаходиться в повітрі у частинках аерозолю, то при температурі 21-23 градуси, вологості 20% і без сонця період напіврозпаду, за даними американських вчених, складе близько 60 хвилин, а в тих же умовах, але в сонячну погоду влітку - всього 1,5 хвилини.

"В умовах, які ми тестували на сьогоднішній день, вірус в краплях слини найкраще виживає в закритих і сухих умовах. ... Вірус швидше за все вмирає при наявності прямих сонячних променів ... Підвищення температури і вологості в потенційно забруднених приміщеннях знижує стабільність вірусу ", - підкреслює Брайант.

Експерт уточнив, що дослідження американськими вченими проводилися в лабораторних і контрольованих умовах. Їх результати підтвердили, що умовний вірус на поверхнях дитячого майданчика, які піддаються прямому впливу сонячних променів, швидко вмирає, але в тіні може жити набагато довше.

"Для нас було б безвідповідально сказати, що літо вб'є вірус", - підкреслив Брайант, але додав, що влітку поширення інфекції почне спадати.

Зовнішні експерти вже оцінили результати досліджень американських вчених. Вони вважають, що результати показують, що коронавірус поводиться подібно до грипу - він найбільш ефективний при поширенні в холодні місяці, коли люди знаходяться в приміщенні, а повітря холодне і сухе. У той же час вони застерегли, що погода не є панацеєю, коли мова йде про пандемію коронавіруса. Експерти нагадали, що в теплих і вологих країнах масштабно бушує епідемія коронавіруса, якому не страшні ні сонце, ні вологість.

"Навіть якщо вірус зникне влітку, страшна друга хвиля все ще буде імовірна восени, як це траплялося з минулими спалахами пандемічного грипу", - впевнені дослідники.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іноземні вчені здивували прогнозом щодо поширення коронавіруса в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?