Що не так з повітрям у Києві: Кабмін пояснив забруднення
Категорія
Україна
Дата публікації

Що не так з повітрям у Києві: Кабмін пояснив забруднення

Що не так з повітрям у Києві: Кабмін пояснив забруднення
Джерело:  online.ua

Міністерство енергетики та захисту довкілля підтвердило погіршення якості повітря у Києві та інших окремих міст України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними фахівців, повітря погіршилося з кінця березня у північних районах столиці. Зокрема — в Оболонському районі та навколо вулиці Скляренка, де організували пости.

"Майже на всіх постах міста реєструється збільшення вмісту діоксиду азоту та формальдегіду, на більшості постів спостерігається зростання концентрацій фенолу та діоксиду сірки", - зазначили в Міненерго.

Серед можливих чинників поганого повітря на Київщині називали пожежі у місті та регіоні.

"Крім того, на вміст забруднювальних домішок в атмосферному повітрі суттєвий вплив мають метеорологічні умови. При високій температурі повітря та слабкому вітрі, інверсії утворюється затримуючий шар повітря біля поверхні землі, що заважає інтенсивному перемішуванню повітряних мас, тому концентрації забруднюючих речовин в атмосфері завжди підвищуються", - пояснили спеціалісти.

Цікаво, що загалом по Україні зафіксували поліпшення якості повітря від початку карантинних обмежень, пов'язаних з епідемією COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, київська влада спростувала скандальний фейк медіа щодо адрес містян, у яких підтвердили коронавірус COVID-19. У мерії назвали наведені дані неправдивими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?